Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Doar așa putem provoca progresul!" Edi Iordănescu, sfaturi pentru 'tricolori' înainte de duelul cu Germania

Bianca Dumitru

Actualizat 07/10/2021 la 09:12 GMT+3

Echipa națională a României va înfrunta Germania, vineri, de la ora 21:45, într-o partidă din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Edi Iordănescu a prefațat duelul, explicând cum ar trebui abordat meciul cu echipa lui Hansi Flick, care este un antrenor pe care îl admiră.

Mirel Rădoi, în cantonamentul echipei naționale

Credit imagine: facebook

România va înfrunta reprezentativa Germaniei vineri, de la ora 21:45, într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Înaintea partidei care va avea loc la Hamburg, Edi Iordănescu a vorbit despr emodul în care Mirel Rădoi ar trebui să abordeze duelul cu echipa lui Hansi Flick.
Antrenorul celor de la FCSB, care a dezvăluit că și-ar dori să asiste la antrenamentele selecționerului neamț, a spus că 'tricolorii' trebuie să intre pe teren cu o mentalitate potrivită, aceea că se pot duela cu o echipă atât de puternică, amintindu-le că Macedonia de Nord a reușit să învingă naționala Germaniei, cu scorul de 2-1, la finalul lunii martie.
"Cred că trebuie să avem gândirea, mentalitatea și personalitatea necesare. Lucrurile astea țin de educația sportivă și fotbalistică. E adevărat că trebuie să fim conștienți și de nivelul nostru, că doar așa putem provoca progresul. Până la urmă, e fotbal. Fac o paralelă, Macedonia a reușit să câștige cu 2-1, nu se aștepta nimeni! E posibil orice.
E adevărat că e o dublă care trebuie analizată și făcut un plan per ansamblu, pentru că mergi în Germania unde poate să se întâmple orice, iar la trei zile joci cu Armenia, care e un joc decisiv. Sunt sigur că Mirel și staff-ul lui gândesc în sensul ăsta, sunt convins că trebuie să mergem cu personalitate să ne jucam șansa, dar va fi o provocare imensă să pregătești un meci contra Germaniei, care este într-o schimbare de stil odată cu înlocuirea antrenorului.
Eu l-am urmărit foarte mult pe Hansi Flick. Chiar spun că prin intermediul cuiva rezolvasem să merg să urmăresc câteva zile antrenamentele lui, dar a venit această provocare de la FCSB și a căzut temporar. Îmi doresc să reușesc să păstrez ușa deschisă, pentru că e un antrenor care demonstrează foarte multe lucruri și care are o imagine foarte bună in Germania", a declarat Edi Iordănescu la DigiSport.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE CU GERMANIA ȘI ARMENIA

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);
MIJLOCAȘI: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);
ATACANȚI: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).
Clasamentul din grupa României după 6 etape:
  • 1. Germania - 15 p.
  • 2. Armenia - 11 p.
  • 3. România - 10 p.
  • 4. Macedonia de Nord - 9 p.
  • 5. Islanda - 4 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
Programul României în luna octombrie:
  • Germania - România, 8 octombrie, ora 21:45
  • România - Armenia, 11 octombrie, ora 21:45
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo