Update / După ce Dorin Rotariu a fost nevoit să părăsească lotul naționalei din cauza faptului că a ieșit pozitivi la testul Covid-19, Mirel Rădoi a mai primit o lovitură. Denis Drăguș a plecat și el de la echipă, din cauza unei accidentări.
"La antrenamentul oficial dinaintea partidei cu Islanda, atacantul Denis Drăguș a resimțit dureri și a trebuit să părăsească ședința de pregătire. Acesta a fost și motivul pentru care nu a făcut parte din lotul de 23 al României pentru meciul cu islandezii.
În această dimineață, Denis a efectuat investigații complexe, coordonate de staff-ul medical al naționalei. Concluziile acestora indică faptul că problema musculară a lui Drăguș îl face indisponibil pentru partidele de mâine, cu Liechtenstein, și miercuri, cu Macedonia de Nord. În aceste condiții, Denis a părăsit cantonamentul tricolorilor. Multă sănătate și recuperare rapidă!", a transmis site-ul frf.ro.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44
Știrea inițială
Prevederiel UEFA pentru meciurile internaționale din această perioadă presupun ca fiecare echipă națională să efectueze teste de Covid-19 înainte de fiecare partidă din preliminariile Campionatului Mondial.
Deși înainte de meciul din Islanda, întreaga delegație a tricolorilor a dat rezultate negative, lucrurile nu au stat la fel înaintea meciului de mâine seară contra Liechtenstein-ului. Din păcate, Dorin Rotariu a ieșit pozitiv și atacantul a părăsit deja cantonamentul echipei naționale.
"Deși cu rezultate negative la toate testările efectuate în cantonamentul naționalei cu ocazia acestei acțiuni a naționalei, jucătorul Dorin Rotariu a fost depistat pozitiv la testarea COVID PCR solicitată de UEFA pentru desfășurarea partidei de mâine, cu Liechtenstein.
Toți ceilalți jucătorii și membrii staff-ului au primit rezultate negative în urma testării efectuate în această dimineață. Fără simptomatologie, Dorin Rotariu nu a participat la antrenamentul oficial din această seară și a părăsit cantonamentul echipei naționale.", anunță frf.ro.

Mirel Rădoi: "Liechtenstein este o echipă destul de ciudată"

Înaintea meciului, Mirel Rădoi a vorbit despre adversarul pe care naționala României îl va înfrunta pe Arena Națională. Selecționerul este de părere că jucătorii săi trebuie să fie atenți și să nu se lase pradă ideii că Liechtenstein este o echipă la îndemână.
"Dacă ne luăm după câteva rezultate pe care ei le-au reușit în grupă și dacă mai dăm timpul înapoi și vedem că au unele victorii în 2020, cred că ne poate aștepta un meci dificil, cu atât mai mult dacă noi vom crede că vom obține o victorie sigură. Va trebui să fim atenți. Nu simt o presiune în plus. În momentul de față, mă interesează doar partida cu Liechtenstein. Nu mă gândesc deloc la partida cu Macedonia de Nord.
Pentru multă lume pare o partidă ușoară, Liechtenstein pare o victimă sigură, dar nu vreau să vorbesc despre aceste lucruri. Liechtenstein este o echipă destul de ciudată.
Va trebui să fim foarte concentrați, e o grupă în care se pierd puncte, e o luptă foarte echilibrată pentru locul 2. După ultimul rezultat, cred că Islanda a ieșit din calculele pentru locul 2", a declarat Rădoi.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Christian Eriksen a dezvăluit că vrea să joace la Cupa Mondială din Qatar
04/01/2022 LA 20:09
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cupa Mondială bienală? Reacția șefului UEFA, categorică: "O idee proastă, nu pentru că ne opunem"
31/12/2021 LA 15:31