Mirel Rădoi a anunțat la finalul partidei cu Armenia că va pleca de la echipa națională la finalul acestei campanii de calificare, indiferent de poziția pe care va termina România în Grupa J, spunând că nu își va prelungi contractul cu Federația Română de Fotbal, care expiră în luna noiembrie.
După ce Aurel Țicleanu a vorbit despre plecarea lui Mirel Rădoi de la cârma naționalei României, dar și despre opțiunile celor de la FRF, Mihai Stoichiță a comentat și el anunțul selecționerului. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal a spus că forul își dorește să-l convingă pe Rădoi să rămână la echipă, precizând că există încredere în grupul puternic pe care acesta l-ar putea crea în următorii ani.
"Bomba poate fi dezamorsată, stați liniștiți, nu e o hotărâre definitivă. Mirel era într-un moment în care a refulat, după tot ce a pățit în ultimele perioade. Cine știe, aseară, bucuria extremă l-a împins să facă acest lucru. Poziția Federației e foarte clară: vom discuta cu el pentru că Federația își dorește să rămână.
Romanian Liga I
Continuă tensiunile la Craiova. Președintele Cârțu nu e de acord cu deciziile antrenorului Rădoi
13/11/2022 LA 11:05
Dorim în continuare o colaborare cu Mirel, e păcat dacă pleacă. A reușit să creeze un grup, care într-un an-doi va fi extrem de puternic, mulți sunt încă copii. Eu zic că o să avem o echipă bună.
Existau niște discuții, dar nu era vorba de ceva definitiv. Eu cred că suntem în stare să gestionăm această situație. Da, m-a surprins, normal. Am fost în vestiar, l-am pupat, l-am felicitat, iar când am ajuns acasă era să fac un puseu de tensiune când am văzut la televizor. Să nu mai folosească strategiile astea, că mă lasă inima", a declarat Mihai Stoichiță.
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235740.png

Rădoi, chemat la discuții de Burleanu

Conform declarațiilor lui Stoichiță, președintele FRF, Răzvan Burleanu, va avea o întâlnire cu Mirel Rădoi, urmând a-i propune să mai rămână pe banca tehnică a echipei naționale cel puțin pentru meciurile de baraj. Directorul tehnic al Federației a dezvăluit și că forul ar vrea să-i ofere o nouă înțelegere lui Rădoi, care să se întindă pe tot parcursul campaniei de calificare la Euro 2024.
"Până la ultimele două jocuri din sezonul ăsta avem timp să stăm, să discutăm, să analizăm tot. Mirel va avea o întâlnire cu președintele, cu mine și vom pune la punct anumite lucruri. Orice lucru se poate întoarce. Nu vreau să dezvolt subiectul, o să avem timp destul. Cel mai bun lucru acum e să așteptăm să ne întâlnim și încet-încet încercăm să revenim la normal. Dorința Federației e de a continua cu el. Vom sta față în față, Mirel e un tip puternic, un caracter foarte puternic.
Reacțiile sunt imprevizibile uneori. Probabil că și el a trăit în tensiune mare, știți ce i s-a întâmplat de-a lungul timpului la națională, criticile aduse. Toate se adună. Asta este, mai ai și astfel de reacții. Eu cred că va reveni la sentimente mai bune și va continua la echipa națională. Meritul e al lui la ce s-a întâmplat în ultima vreme, la atmosfera, la dorința jucătorilor, echipa seamănă cu el, o echipă de luptători.
Trebuie să ne lăsați să vorbească președintele cu el, să vorbesc și eu cu el. Poate e un joc psihologic pe care îl face Mirel. E foarte important să-i capaciteze pe jucători ca până acum. Poate jocurile au avut această diferență de agresivitate, de determinare, de dorință de a juca în România. Eu cred că putem să-l întoarcem pe Mirel, asta e dorința Federației.
Nu vrem să-l luăm doar pentru două meciuri. Eu cred, la fel ca președintele, că o nouă campanie ar trebui inclusă în contract. Obiectivul de acum a fost calificarea la baraj", a mai spus Stoichiță, la DigiSport.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Romanian Liga I
Mirel Rădoi a răbufnit după Rapid – CS U Craiova 2-2: "Nu stau să mă rog de nimeni!"
13/11/2022 LA 06:21
Romanian Liga I
Rapid, revenire importantă în duelul cu Craiova! Oltenii au ratat șansa de a urca pe locul 2
12/11/2022 LA 20:35