Italia, câștigătoarea Euro 2020, nu a reușit să câștige semifinala barajului cu Macedonia de Nord de pe teren propriu. Echipa lui Roberto Mancini a dominat partida de la Palermo, dar nu a putut înscrie. Contrar tuturor așteptărilor, macedonenii au înscris în minutul 90+2, prin Trajkovski, și au lăsat campioana Europei acasă.
Turneul final din Qatar va fi cel de-al doilea consecutiv pe care Italia îl va rata, fiind învinsă și la barajul din 2017, pentru Campionatul Mondial din 2018, de Suedia.
În urma eliminării, Roberto Mancini a spus că viitorul său pe banca tehnică a italienilor este incert. Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au făcut deja și o listă a posibililor înlocuitori ai selecționerului.
Liga
Real Madrid, aproape de a realiza un transfer neașteptat! Ancelotti garantează pentru jucător
ACUM O ZI
Conform acestora, una dintre variantele Federației Italiene de Fotbal este Fabio Cannavaro, care ar urma să ajungă la echipă alături de Marcelo Lippi, care va ocupa postul de director tehnic.
O altă variantă este Carlo Ancelotti, tehnicianul lui Real Madrid, care s-ar putea despărți de "galactici" la finalul acestui sezon, potrivit italienilor, în funcție de rezultatele pe care le va înregistra echipa sa în meciurile rămase de disputat.
Citește și:

"Sperăm ca Mancini să continue cu noi!"

În ciuda speculațiilor din presă, președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, a declarat că nu își dorește ca Roberto Mancini să plece de la echipa națională. Oficialul a spus că, în ciuda rezultatului dezastruos, speră ca selecționerul să-și ducă proiectul la bun sfârșit.
"Sper ca Mancini să continue cu noi. Avem un proiect împreună. Sper că va reuși să treacă repede peste acest rezultat, așa cum sper s-o facă toți italienii, și să rămână la conducerea echipei naționale.
Astea sunt legile fotbalului. Când ești implicat în acest sport, trebuie să accepți și astfel de momente. Îmi pare foarte rău pentru suporterii noștri. Nu ne așteptam la un asemenea rezultat, acești băieți au fost și rămân extraordinari, în urmă cu doar câteva luni au îndeplinit visul unei națiuni", a declarat Gabriele Gravina, după ce Italia a devenit a patra campioană europeană en-titre care nu merge la Campionatul Mondial.
Liga
Eden Hazard rămâne la Real Madrid! Ancelotti a dezvăluit ce șanse va avea să joace constant
14/05/2022 LA 12:46
Liga
Reacția lui Ancelotti, după ce Salah s-a autoproclamat cel mai bun jucător din lume pe postul său
14/05/2022 LA 11:41