Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"E o echipă destul de ciudată!" Ce au spus Rădoi și Stanciu înainte de meciul cu Liechtenstein

Bianca Dumitru

Publicat 04/09/2021 la 12:33 GMT+3

Echipa națională a României se pregătește de a doua partidă din această toamnă din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Mirel Rădoi și Nicolae Stanciu au prefațat meciul cu Liechtenstein, care va avea loc duminică, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

Mirel Rădoi, selecționer România

Credit imagine: facebook

România a debutat cu dreptul în seria de meciuri din această toamnă contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. După victoria cu 2-0 din Islanda, pentru 'tricolori' urmează duelul cu Liechtenstein, care va avea loc duminică, la București.
Înaintea meciului, Mirel Rădoi a vorbit despre adversarul pe care naționala României îl va înfrunta pe Arena Națională. Selecționerul este de părere că jucătorii săi trebuie să fie atenți și să nu se lase pradă ideii că Liechtenstein este o echipă la îndemână.
"Dacă ne luăm după câteva rezultate pe care ei le-au reușit în grupă și dacă mai dăm timpul înapoi și vedem că au unele victorii în 2020, cred că ne poate aștepta un meci dificil, cu atât mai mult dacă noi vom crede că vom obține o victorie sigură. Va trebui să fim atenți. Nu simt o presiune în plus. În momentul de față, mă interesează doar partida cu Liechtenstein. Nu mă gândesc deloc la partida cu Macedonia de Nord.
Pentru multă lume pare o partidă ușoară, Liechtenstein pare o victimă sigură, dar nu vreau să vorbesc despre aceste lucruri. Liechtenstein e o echipă destul de ciudată.
Va trebui să fim foarte concentrați, e o grupă în care se pierd puncte, e o luptă foarte echilibrată pentru locul 2. După ultimul rezultat, cred că Islanda a ieșit din calculele pentru locul 2", a declarat Rădoi.
Selecționerul a vorbit și despre modificările pe care intenționează să le facă în echipa de start și a comentat și motivul pentru care a ales să includă în lot mai mulți jucători tineri, în detrimentul celor mai experimentați.
"E posibil să schimb sistemul de joc. Dar mai mult ne-ar interesa să putem schimba dinamica în timpul jocului, indiferent care ar fi sistemul inițial. Nu voi juca mai pragmatic. Depinde de fiecare meci în parte.
N-a fost un obiectiv clar să renunțăm la jucătorii mai experimentați. O schimbare de generații oricum trebuia făcută, cu mine sau cu altcineva. Totul depinde de evoluțiile jucătorilor la echipele de club. Nu am spus niciodată că jucătorii peste o anumită vârstă n-au ce căuta la echipa națională", a completat Mirel Rădoi în cadrul conferinței de presă dinaintea meciului cu Liechtenstein.

"E mult mai ușor să joci cu Nedelcu și Marin în echipă!"

Prezent și el la conferința de presă, Nicolae Stanciu, care a reușit un gol și o pasă de gol în partida cu Islanda, a spus că este dispus să joace pe orice post atâta timp cât poate ajuta echipa națională. Fotbalistul și-a lăudat și doi coechipieri și a comentat meciul care va avea loc mâine seară la București.
"Am reușit să facem primul pas în Islanda, acum ne gândim la următorul meci, unde este obligatoriu să câștigăm. Mă simt bine mereu la echipa națională, indiferent de poziția pe care o ocup pe teren.
Joc unde are mister nevoie de mine. M-am simțit bine în sistemul pe care l-a folosit, mă bucur că antrenorul de la Slavia m-a înțeles și m-a lăsat să vin mai repede la echipa națională. Când ai jucători ca Nedelcu și Marin, care îți asigură spatele, e mult mai ușor să joci.
Chiar dacă toată lumea crede că o să avem un meci ușor cu Liechtenstein, dacă nu intrăm concentrați, o să avem probleme.
Pe Arena Națională va fi un moment special, e primul meci după mult timp cu spectatori, sper să vină în număr cât mai mare, să ne susțină. E o onoare pentru mine să vin la echipa națională. Vin constant de 5-6 ani de zile, mă bucur să îi pot ajuta pe cei tineri cu câte un sfat", a declarat Nicolae Stanciu.
Partida dintre România și Liechtenstein, din a cincea etapă a calificărilor Cupei Mondiale din 2022, este programată duminică, de la ora 21:45, pe Arena Națională, și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo