Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FIFA, prima reacție după incidentele din Anglia și Albania de seara trecută: "Toleranță zero"

Alex Masgras

Publicat 13/10/2021 la 12:24 GMT+3

FIFA a emis un comunicat prin care condamnă incidentele petrecute seara trecută la partidele Anglia-Ungara și Albania-Polonia.

Hungary fans fight with Police during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between England and Hungary at Wembley Stadium on October 12, 2021 in London, England.

Credit imagine: Getty Images

Seara trecută, la partida din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 din Qatar, Anglia-Ungaria, fanii oaspeților s-au încăierat cu forțele de ordine chiar pe stadionul Wembley. Potrivit presei din Anglia, totul a început după ce un suporter maghiar ar fi folosit o insultă rasistă către un steward englez. După aceste incidente, poliția londoneză a făcut mai multe arestări.
Incidente au avut loc și la partida dintre Albania și Polonia, din aceeași grupă de calificare. Polonia a marcat în minutul 77 prin Karol Swiderski, iar polonezul a ales să sărbătorească reușita în fața suporterilor albanezi, care și-au ieșit din minți. Aceștia au început să arunce cu tot felul de obiecte către jucătorii oaspeților, iar centralul Clement Turpin a trimis cele două echipe la vestiare, partida fiind întreruptă aproximativ 10 minute.
Leicester - Manchester United, etapa 8

FIFA, toleranță zero față de astfel de incidente

FIFA a emis un comunicat după evenimentele petrecute la cele două partide ale Grupei I. De asemenea, și Federația Engleză a anunțat că va începe o investigație, raportul urmând să fie trimis către FIFA.
"FIFA analizează în acest moment rapoartele venite în urma partidelor disputate miercuri seară în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal pentru a putea lua cele mai potrivite decizii.
FIFA condamnă incidentele de la Anglia – Ungaria și Albania – Polonia și vrea să reafirme poziția sa împotriva oricărei forme de violență, discriminare sau abuz. FIFA are toleranță zero față de astfel de comportamente în fotbal", se arată în comunicatul forului internațional.
Rezultatele partidelor din Grupa I
  • Anglia – Ungaria 1-1
  • Albania – Polonia 0-1
  • San Marino – Andorra 0-3
Clasamentul Grupei I după 8 partide
  • 1. Anglia 20p
  • 2. Polonia 17p
  • 3. Albania 15p
  • 4. Ungaria 11p
  • 5. Andorra 6p
  • 6. San Marino 0p
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo