Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florin Niță, inclus în echipa ideală a preliminariilor! E singurul care nu are nicio șansă la Mondial

Nicu Savin

Actualizat 17/11/2021 la 20:14 GMT+2

România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, dar există și oarecare motive de satisfacție, cel puțin pentru Florin Niță, care a fost inclus de renumita publicație Sofa Score în echipa ideală a campaniei de calificare.

Florin Niță, în România - Germania 0-1

Credit imagine: Eurosport

România nu a reușit să se califice nici măcar la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar, deși cu două etape înaintea preliminariilor se afla într-o poziție favorabilă. Egalul cu Islanda a cântărit în cele din urmă decisiv, iar tricolorii vor privi la televizor turneul final de anul viitor.
Printre puținele lucruri pozitive din această campanie este câștigarea unor jucători pentru echipa națională, printre care și Florin Niță, care a ocupat cu brio locul dintre buturi lăsat liber după retragerea lui Cirprian Tătărușanu.
Goalkeeper-ul Spartei Praga a jucat toate minutele în grupa preliminară și a făcut câteva meciuri mari. În cele 10 meciuri disputate de România, Niță a primit numai 8 goluri, în 6 dintre meciuri păstrând poarta intactă, având în general prestații extem de apreciate și numărându-se de fiecare dată printre cei mai buni jucători ai echipei.
Citește și:

Florin Niță, inclus în echipa ideală a preliminariilor Campionatului Mondial

Evoluțiile lui Niță nu au fost trecute de presa de specialitate din Europa și românul a fost inclus de renumita publicație Sofa Score în primul 11 ideal al preliminariilor tocmai încheiate (zona Europa). Niță este singurul jucător ales în această echipă care nu mai are nicio șansă de a ajunge în Qatar, toți jucătorii de câmp selectați fiind deja calificați cu naționalele lor sau având asigurată cel puțin prezența la baraj. Evoluțiile lui Niță au fost notate în medie cu 7,34 de statisticieni.
Cea mai mare notă a primit-o Memphis Depay (8,69), Olanda fiind de altfel echipa care dă cei mai mulți jucători în echipa ideală (3).
Echipa ideală a preliminariilor Campionatului Mondial
Florin Niță (România - 7,34) - Harry Maguire (Anglia - 7,68), Virgil Van Dijk (Olanda - 7,58), Leonardo Bonucci (Italia - 7,58) - Steven Berghuis (Olanda - 7,91), Luka Modric (Croația - 7,93), Xerdan Shaquiri (Elveția - 7,87), Hakan Calhanoglu (Turcia - 7,77) - Antoine Griezmann (Franța - 7,93), Dusan Tadic (Serbia - 8), Memphis Depay (Olanda - 8,69).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo