Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gareth Bale, descris ca un "fanatic galez"! Cum a răspuns când i s-a propus să reprezinte Anglia

Nicu Savin

Publicat 10/11/2021 la 15:57 GMT+2

Gareth Bale este unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria Țării Galilor. Jonathan Barnett, agentul starului de la Real Madrid, a dezvăluit că la începutul carierei i-a propus lui Bale să reprezinte Anglia, dar acesta a răspuns cu o amenințare, dovedindu-și atașamentul pentru țara natală.

Wales' Gareth Bale celebrates scoring their first goal

Credit imagine: Reuters

Gareth Bale nu traversează o perioadă strălucită la Real Madrid. Galezul a început decent sezonul, dar apoi a fost lovit de o nouă accidentare, care l-a ținut departe de teren în ultima vreme.
Starea sa fizică s-a îmbunătățit și starul ar putea bifa la finalul acestei săptămâni cea de-a 100-a selecție la naționala Țării Galilor. Echipa antrenată de Robert Page este în luptă directă cu Cehia pentru locul doi în Grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, cele 2 echipe aflându-se la egalitate de puncte, dar cehii au un meci în plus.
Galezii sunt practic la mâna lor, pentru că mai au de jucat 2 partide, cu Belarus și Belgia (echipă calificată de pe primul loc în proporție de 99%), iar 2 victorii le-ar asigura prezența la baraj. Chiar și 3 puncte le-ar fi suficiente lui Bale & Co, dar în acest caz vor trebui să aibă un golaveraj mai bun, pentru că Cehia va câștiga aproape sigur ultimul meci, acasă cu Estonia.
Citește și:

Gareth Bale nici nu a vrut să audă de propunerea de a reprezenta Anglia

Dorința lui Bale de a ajunge la un mondial cu naționala țării sale este enormă și jucătorul este gata să riște totul pentru acest obiectiv. Într-un interviu acordat presei engleze, Jonathan Barnett, impresarul lui Bale, a dezvăluit cât de mult înseamnă pentru Bale echipa națională și a oferit un exemplu concret în acest sens.
"Din prima zi în care l-am cunoscut pe el și pe tatăl lui, ne-a spus cât de specială este Țara Galilor pentru el. La un moment dat i-am spus că ar putea juca pentru Anglia, dar nici nu a vrut să audă și mi-a transmis imediat: "Să nu mai spui niciodată asta dacă vrei să mai fii impresarul meu"! Este un galez fanatic. Dacă va ajunge la Cupa Mondială cu Țara Galilor, cred că va fi gloria lui supremă pentru cariera lui", a spus agentul, citat de Marca.
Gareth Bale a jucat până acum 99 de meciuri pentru naționala galeză, pentru care a marcat 36 de goluri și a dat 20 de pase decisive.
Gareth Bale a jucat cu Țara Galilor la 2 ediții de Campionat European, în 2016 ajungând până în semifinale. La mondiale nu a ajuns încă, iar ediția de anul viitor pare a fi ultima șansă a sa de a mai juca la competiția supremă din fotbalul mondial, astfel că următoarele meciuri vor fi cruciale.
Țara Galilor a participat o singură dată în istorie la Campionatul Mondial, în 1958, când a ajuns până în sferturile de finală, unde a pierdut contra Braziliei cu 1-0, golul sud-americanilor fiind marcat de legendarul Pele.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo