Anglia este foarte aproape de calificarea la Cupa Mondială din 2022. Selecționata Three Lions mai are nevoie de patru puncte din partidele cu Albania și San Marino, fără nu a mai depinde de niciun alt rezultat în tentativa de a câștiga Grupa I.
În contextul în care toată lumea a fost mulțumită cum a decurs treaba la lot, Federația engleză este gata să încheie un nou acord cu selecționerul Angliei, Gareth Southgate. Actualul contract expiră după Cupa Mondială, dar există voința ambelor părți de a-l prelungi până la Euro 2024.
Potrivit Daily Mail există deja un acord de principiu între federație și Southgate, care va fi semnat de îndată ce campania de calificare se va încheia, la începutul săptămânii viitoare.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Shevchenko, mesaj emoționant pentru naționala Ucrainei după ratarea calificării la CM din Qatar
06/06/2022 LA 08:00

Gareth Southgate câștigă în prezent 3 milioane de lire sterline

Selecționerul Angliei câștigă în prezent 3 milioane de lire sterline pe an, dar se poate aștepta la o creștere a salariului, care va depăși pragul de 5 milioane de lire sterline cu bonusuri, dacă sunt atinse anumite performanțe.
Astfel, Southgate ar urma să se apropie de salariul uluitor al lui Fabio Capello, în timpul perioadei sale de 5 ani la conducerea Three Lions. Conform sursei citate, italianul a câștigat 6 milioane de lire sterline pe an.
Actualul antrenor a preluat naționala Angliei în 2016, după o înfrângere contra Islandei la Euro. Iar după un loc 4 la Cupa Mondială din 2018, în acest an a condus echipa până în finala Campionatului European. Englezii sunt mulțumiți de activitatea lui Southgate, sub comaanda căruia reprezentativa a urcat până pe locul 5 în ierarhia FIFA.
În cazul în care va rezista pe banca tehnică până în 2024, Southgate va ajunge astfel la 13 ani în fruntea echipelor naționale ale Angliei, U21, respectiv seniori. Iar 8 ani pe banca primei reprezentative ar însemna egalarea mandatului lui Sir Bobby Robson, din perioada 1982-1990. În partida de vineri seara cu Albania, Southgate în egalează și pe Sven Goran Eriksson la numărul de jocurile disputate ca antrenor al Angliei (67).
Doar Robson, Sir Alf Ramsey și Walter Winterbottom au condus Anglia în mai multe meciuri internaționale, în timp ce numai Capello se laudă cu un procent mai bun de victorii.
Southgate va fi însărcinat să aducă tot ce este mai bun dintr-o generație interesantă și în plină dezvoltare, sperând că oameni ca Phil Foden, Mason Mount și Bukayo Saka vor putea conduce Anglia spre al doilea trofeu major până la Euro 2024, după Cupa Mondială din 1966.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Ucrainei, reacție dureroasă după ratarea calificării la Mondial! "E greu să spun ceva"
06/06/2022 LA 04:27
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Țara Galilor, pentru a doua oară în istorie la Campionatul Mondial
05/06/2022 LA 18:43