Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gareth Southgate este gata să semneze un nou acord, pentru a pregăti naționala Angliei până la Euro 2024

Andrei Nicolae

Publicat 12/11/2021 la 17:43 GMT+2

Gareth Southgate s-a înțeles deja cu Federația engleză, pentru a semna o prelungire de contract. Astfel, poate ajunge la 8 ani în fruntea naționalei Angliei și să-l egaleze pe legendarul Sir Bobby Robson. În cazul unor performanțe deosebite, antrenorul poate ajunge la un câștig de peste 5 milioane de lire sterline pe an.

Gareth Southgate ist davon überzeugt, dass das Geschlecht der Schiedsrichter/innen unwichtig ist

Credit imagine: Getty Images

Anglia este foarte aproape de calificarea la Cupa Mondială din 2022. Selecționata Three Lions mai are nevoie de patru puncte din partidele cu Albania și San Marino, fără nu a mai depinde de niciun alt rezultat în tentativa de a câștiga Grupa I.
În contextul în care toată lumea a fost mulțumită cum a decurs treaba la lot, Federația engleză este gata să încheie un nou acord cu selecționerul Angliei, Gareth Southgate. Actualul contract expiră după Cupa Mondială, dar există voința ambelor părți de a-l prelungi până la Euro 2024.
Potrivit Daily Mail există deja un acord de principiu între federație și Southgate, care va fi semnat de îndată ce campania de calificare se va încheia, la începutul săptămânii viitoare.

Gareth Southgate câștigă în prezent 3 milioane de lire sterline

Selecționerul Angliei câștigă în prezent 3 milioane de lire sterline pe an, dar se poate aștepta la o creștere a salariului, care va depăși pragul de 5 milioane de lire sterline cu bonusuri, dacă sunt atinse anumite performanțe.
Astfel, Southgate ar urma să se apropie de salariul uluitor al lui Fabio Capello, în timpul perioadei sale de 5 ani la conducerea Three Lions. Conform sursei citate, italianul a câștigat 6 milioane de lire sterline pe an.
Actualul antrenor a preluat naționala Angliei în 2016, după o înfrângere contra Islandei la Euro. Iar după un loc 4 la Cupa Mondială din 2018, în acest an a condus echipa până în finala Campionatului European. Englezii sunt mulțumiți de activitatea lui Southgate, sub comaanda căruia reprezentativa a urcat până pe locul 5 în ierarhia FIFA.
În cazul în care va rezista pe banca tehnică până în 2024, Southgate va ajunge astfel la 13 ani în fruntea echipelor naționale ale Angliei, U21, respectiv seniori. Iar 8 ani pe banca primei reprezentative ar însemna egalarea mandatului lui Sir Bobby Robson, din perioada 1982-1990. În partida de vineri seara cu Albania, Southgate în egalează și pe Sven Goran Eriksson la numărul de jocurile disputate ca antrenor al Angliei (67).
Doar Robson, Sir Alf Ramsey și Walter Winterbottom au condus Anglia în mai multe meciuri internaționale, în timp ce numai Capello se laudă cu un procent mai bun de victorii.
Southgate va fi însărcinat să aducă tot ce este mai bun dintr-o generație interesantă și în plină dezvoltare, sperând că oameni ca Phil Foden, Mason Mount și Bukayo Saka vor putea conduce Anglia spre al doilea trofeu major până la Euro 2024, după Cupa Mondială din 1966.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo