Manuel Neuer a fost incert pentru partida Germania – România, programată vineri, de la ora 21:45, la Hamburg, în Grupa J de calificare la Cupa Mondială. Portarul a declarat însă că este pregătit să fie în teren atât la acest joc, dar și la următorul cu Macedonia de Nord (luni, la Skopje).
Neuer a făcut parte din lotul de 23 de jucători care a efectuat antrenamentul de miercuri, după ce marţi nu participase la pregătire.
Liga Națiunilor UEFA
România a urcat în clasamentul FIFA după ultimele jocuri din Nations League! Pe ce loc suntem acum
ACUM 11 ORE
Naţionala Germaniei vrea să obţină "cât mai rapid" calificarea la Cupa Mondială 2022, declara marţi fotbalistul Thomas Muller, cu trei zile înaintea meciului împotriva României, din Grupa J a preliminariilor.

Germania anunță un nou asalt după un 12-0 în ultimele trei meciuri

Selecţionerul Hansi Flick, care a preluat naţionala după EURO 2020, a stabilit obiectivele clare pentru meciurile cu România (8 octombrie, Hamburg) şi Macedonia de Nord (11 octombrie, Skopje) după ce echipa a câştigat luna trecută primele trei partide sub conducerea sa.
"Vrem să ne întoarcem unde am rămas în septembrie. E vorba acum de detalii mai fine. Vrem ca meciurile următoare să jucăm şi mai bine", a declarat extrema Jonas Hofmann, de la Borussia Moenchengladbach.
Un obiectiv este "calificarea cât mai rapidă la Cupa Mondială", a spus Thomas Mueller, atacantul lui Bayern Munchen. Germania se va califica la CM 2022 din Qatar dacă va învinge România şi Macedonia de Nord, iar Armenia va pierde puncte în cele două meciuri ale sale.
https://i.eurosport.com/2021/10/05/3231916.jpg
"Suntem încă doar la început", a comentat Muller parcursul bun al echipei sub bagheta lui Flick. Din cauza unei accidentări, fotbalistul de 32 de ani a ratat întâlnirile cu Liechtenstein, Armenia şi Islanda din luna septembrie, în care Germania a acumulat 9 puncte, cu un golaveraj 12-0.
În opinia lui Muller, există "o mică schimbare în bine" după numirea lui Flick, ce a adus la naţională elemente din perioada când o antrena pe Bayern.

Flick este "predestinat" să "unească o echipă

Antonio Rudiger, fundaşul lui Chelsea, a opinat că Flick este "predestinat" să "unească o echipă". Peste 20.000 de bilete au fost vândute pentru meciul de la Hamburg, la care pot asista până la 25.000 de spectatori în condiţiile pandemiei de coronavirus. "Vrem să încântăm publicul de la Hamburg cu un un fotbal ofensiv şi vrem să-i atragem pe toţi fanii naţionalei", a spus Rudiger.
Germania este lider în grupa de calificare, cu 15 puncte, fiind urmată de Armenia, 11 puncte, România, 10 puncte, Macedonia de Nord, 9 puncte, Islanda, 4 puncte, Liechtenstein, 1 punct, toate având şase jocuri disputate.
Sursa: Agerpres
Fotbal
Lobonț știe cine ar trebui să fie liderul echipei naționale a României! "Are calități să facă asta"
IERI LA 10:34
Liga Națiunilor UEFA
Ilie Dumitrescu a desemnat cel mai bun jucător al României: "E singurul! Ceilalți n-au mișcat"
01/10/2022 LA 05:51