România a încheiat cu o victorie campania de calificare la Campionatul Mondial din Qatar, 2-0 în Liechtenstein, dar acest succes a avut un gust amar, pentru că nu a adus locul doi în grupă, la care tricolorii mai sperau. Islanda nu a rezistat în Macedonia de Nord și a pierdut cu 3-1, astfel că echipa din Balcani va juca în martie la baraj.
Dezamăgirea a fost mare în rândul tricolorilor la finalul partidei de la Vaduz, iar selecționerul Mirel Rădoi a anunțat că pleacă de la cârma naționalei. Criticile care au început încă de după remiza cu Islanda cu siguranță se vor înteți sub mai multe aspecte și vor veni din toată părțile fotnalului românesc.
Citește și:
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Shevchenko, mesaj emoționant pentru naționala Ucrainei după ratarea calificării la CM din Qatar
06/06/2022 LA 08:00

Gică Popescu, nemulțumit că naționala a jucat în alb contra Liechtensteinului

La finalul partidei din această seară, Gică Popescu a avut un discurs necruțător cu șefii FRF, dar nu neapărat pentru că naționala a ratat calificarea la un turneu final, lucru care, în mare parte, se știa deja. Fostul mare jucător a fost vizibil deranjat de faptul că echipa națională a jucat într-un echipament alb, lucru de neconceput pe vremea când el apăra culorile României.
"La început am văzut o echipă în alb, apoi am văzut cealaltă echipă în albastru, după care m-am tot jucat pe canale, să încerc să văd unde joacă echipa noastră națională. O fi semnat FRF cu alt post? Până la pauză, nu m-am dumirit.
Nu oi fi înțeles eu bine ora de start. După aceea, mi-a zis cineva că noi jucăm în alb. Și am zis că poate am schimbat tricolorul și sunt eu puțin în urmă, nu sunt updatat cu toate chestiile astea.
Și abia după pauză m-am dumirit: stai puțin că ăia în alb sunt ai noștri. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot, credeți-mă! Nu pot să-și bată joc în halul ăsta, schimbând inclusiv culorile echipei naționale, nu poți să schimbi așa istoria echipei.
Echipa națională a fost întotdeauna în galben, iar echipamentul de rezervă a fost roșu sau roșu cu albastru. Dar întotdeauna a jucat cu o culoare de pe tricolor. Eu nu m-am uitat la meci, credeți-mă, m-am uitat la Formula 1. Deci nu mă întrebați de meci, că am dat la Formula 1. Nu l-am văzut pe Sali, nu, pentru că nu m-am uitat la meci, că nu am văzut echipa îmbrăcată în culorile depe tricolor. Vă spun eu cine a câștigat la Formula 1 , că m-am uitat", a spus Gică Popescu, citat de digisport.ro.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Ucrainei, reacție dureroasă după ratarea calificării la Mondial! "E greu să spun ceva"
06/06/2022 LA 04:27
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Țara Galilor, pentru a doua oară în istorie la Campionatul Mondial
05/06/2022 LA 18:43