După 6 runde desfășurate din grupa J a preliminariolor pentru CM 2022, Die Mannschaft e ca și calificată la turneul final. Nemții abordează duelul de azi, cu România, din postura de lider autoritar al grupei, cu 15 puncte.
Țelul deja nu mai e reprezentat de obținerea biletelor pentru Qatar, această misiune fiind doar o formalitate. Hansi Flick, omul care a scris istorie la cârma lui Bayern, visează să aducă al 5-lea titlu mondial în Germania și a început deja în acest sens pregătirea mentală a fotbaliștilor.
CITEȘTE ȘI:
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Suporterii României, invitați să susțină naționala în Liechtenstein la ultimul meci din preliminarii
ACUM 20 ORE
FRF A FĂCUT DEMERSURILE PENTRU A-L NATURALIZA PE PUȘTIUL MINUNE AL FOTBALULUI EUROPEAN. ANUNȚUL LUI RĂDOI

Regulile lui Flick pentru ca Germania să fie campioană mondială

Conform Bild, selecționerul le-a prezentat lui Kimmich&Co un plan schematic, alcătuit împreună cu psihologul naționalei. "Înapoi în fruntea lumii", a scris Flick în antet, pentru ca apoi să utilizeze câteva cuvinte cheie și propoziții care să le direcționeze atenția jucătorilor către același scop: obținerea titlului mondial, la anul.
Prima "regulă" apărută în prezentare are legătură cu ceea ce fac jucătorii în afara terenului și la cluburile de care aparțin. "Fii profesionist!", sunt primele cuvinte cheie care se regăsesc în planul selecționerului. El a explicat schematic că toți trebuie să își subordoneze viața profesiei lor. Asta înseamnă o atenție deosebită acordată nutriției, dincolo de lucrurile evidente, legate de viața sportivă.
"Ești mereu un jucător al naționalei" este al doilea punct "pe ordinea de zi" și are legătură cu prioritățile fotbaliștilor, dar și cu imaginea pe care o lasă în aparițiile în public sau în interacțiunile cu fanii.
Planul lui Flick se încheie cu o numărătoare inversă către turneul final: au mai rămas 436 de zile până la Mondialul unde Germania speră să devină pentru a 5-a oară "regina lumii".
2014 este anul ultimului titlu mondial cucerit de Die Mannschaft. Anterior, nemții se mai impuseseră în 1954, 1974 și 1990.
Clasamentul din grupa României după 6 etape:
1. Germania - 15 p.
2. Armenia - 11 p.
3. România - 10 p.
4. Macedonia de Nord - 9 p.
5. Islanda - 4 p.
6. Liechtenstein - 1 p.
Programul României în luna octombrie:
  • Germania - România, 8 octombrie, ora 21:45
  • România - Armenia, 11 octombrie, ora 21:45
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Verdict dur pentru Mitriță: ratează duelurile cu Islanda și Liechtenstein! Cât va lipsi de pe teren
25/10/2021 LA 09:30
Fotbal
Veste excelentă pentru Rădoi înaintea "finalei" cu Islanda, de calificare în barajul pentru CM
24/10/2021 LA 08:23