Harry Kane a avut o primă parte de sezon mai grea la Tottenham, unde a marcat un gol în 10 partide din Premier League, dar la naționala Angliei este dezlănțuit. Atacantul a marcat nu mai puțin de 4 goluri în partida de luni seara, în San Marino (scor 10-0), după ce realizase un hattrick perfect în urmă cu 3 zile împotriva Albaniei (scor 5-0). Astfel, a ajuns la 12 goluri în această campanie de calificări pentru Cupa Mondială din 2022, urcând pe locul 1. Mai poate fi devansat doar de Memphis Depay, în Olanda – Norvegia (marți, ora 21:45), batavul fiind la cota 11 în acest moment.
Harry Kane a contribuit din plin la calificarea Angliei la Cupa Mondială și a doborât cu această ocazie și o serie de recorduri. Starul lui Tottenham a înregistrat cel mai mare număr de goluri pentru Three Lions într-un an calendaristic (16 goluri) și a devenit primul jucător care a înscris cel puțin 3 goluri în două partide consecutive pentru Anglia, de la Tommy Taylor, în 1956/57.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ar mai trebui să intre naționale precum San Marino în "groapa cu lei"?
16/11/2021 LA 10:54
https://i.eurosport.com/2021/11/15/3254735.jpg
De asemenea, a devenit primul englez care a marcat patru goluri într-un singur joc, după Ian Wright în 1993, tot cu San Marino.

Dacă Harry Kane ar fi jucat peste 61 de minute, Southgate "ar fi trebuit" să-i dea socoteală lui Rooney

În urma acestei performanțe, "Uraganul" a ajuns la 48 de goluri pentru naționala Angliei și s-a apropiat la cinci lungimi de recordul lui Rooney, de 53 de goluri.
După meci, selecționerul Gareth Southgate a glumit, susținut că ar fi trebuit să-i dea "socoteală" lui Rooney, dacă l-ar fi lăsat mai mult timp în teren. Căpitanul echipei a fost schimbat în minutul 61, când scorul era 7-0. "Dacă l-aș fi lăsat încă o jumătate de oră în teren, aș fi avut familia lui Wayne Rooney la telefon", a glumit selecționerul.
"Harry este un marcator fenomenal, am vrut să-i dăm șanse și a profitat cu bine. Are o ambiție personală uriașă și și-a arătat din nou calitățile de golgheter și mentalitatea pe care o are. Nu se pune problema dacă va doborî recordul, ci când. Și apoi este vorba despre ce va face cu el dincolo de acel punct", a mai declarat Southgate.
În ciuda victoriei emfatice, Kane a insistat că mai este de lucru pentru ca Anglia să emită pretenții la Cupa Mondială din Qatar.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Kane a doborât mai multe recorduri, după ce a marcat de 4 ori într-o repriză pentru Anglia
15/11/2021 LA 21:03
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Maguire, făcut praf după bucuria de la golul cu Albania: "Credea că le-a închis gura? Penibil"
13/11/2021 LA 07:20