Polonia a obținut biletele pentru Campionatul Mondial din Qatar, după ce a eliminat Suedia în finala barajului de calificare la turneul final, învingând-o cu scorul de 2-0, grație golurilor marcate de Robert Lewandowski și Piotr Zielinski.
După ce a ratat prezența la Mondial, Zlatan Ibrahimovic și-a exprimat dezamăgirea, dar a spus că nu are de gând să se retragă de la echipa națională. Suedezul în vârstă de 40 de ani a precizat că și-ar fi dorit să joace în Qatar, dar că acest eșec nu-l face să vrea să renunțe, intenționând să joace atât timp cât îi va permite forma sa fizică.
"Toată lumea este decepționată, este normal atunci când pierzi. Toți ne doream să jucăm la Cupa Mondială. A fost un meci echilibrat, am avut ocazii să înscriem, dar și ei au avut. În repriza secundă, ei au marcat foarte repede și noi am încercat să egalăm.
Liga
Pique și-a ales favoritul între Mbappe și Haaland! Cine e fotbalistul pe care îl consideră mai bun
09/05/2022 LA 09:05
Meciul se putea încheia foarte bine și cu o victorie pentru noi. Sper să pot continua atât timp cât voi fi într-o formă fizică bună și îmi voi putea aduce contribuția la echipa națională", a declarat Zlatan Ibrahimovic, citat de Daily Mail.
Citește și:

CUM ARATĂ URNELE PENTRU TRAGEREA LA SORȚI A GRUPELOR CM

Cele 32 de echipe calificate la turneul final vor fi împărțite în 4 urne, la tragerea la sorți, în funcție de clasamentul FIFA. Cu mențiunea că țara gazdă, Qatarul, va face parte din prima urnă, deși se află mult mai jos în ierarhie (ea va face parte din grupa A, la Mondial, lucru care se știe deja).
Grație succesului de aseară, cu Macedonia de Nord, Portugalia va fi trimisă în urna capilor de serie, devansând Danemarca și Olanda, aceasta din urmă făcând "doar" egal cu Germania, 1-1, într-un amical. Trebuie spus că o victorie contra formației lui Hansi Flick nu ar fi fost suficientă pentru urna 1, "portocala mecanică" având nevoie de un pas greșit al lui Ronaldo&Co.
La Mondial vom avea 8 grupe de câte 4 echipe, primele două clasate din fiecare grupă urmând să se califice pentru faza optimilor de finală. Niciun continent nu poate avea mai mult de o echipă într-o grupă, excepție Europa, care a avut 13 locuri asigurate la Mondial. Două formații de pe "bătrânul continent" se pot întâlni în grupele CM.
Programul Campionatului Mondial din Qatar:
  • Faza grupelor - 21 noiembrie - 2 decembrie
  • Optimi de finală - 3-6 decembrie
  • Sferturi de finală - 9-10 decembrie
  • Semifinală - 13-14 decembrie
  • Finala mică - 17 decembrie
  • Finala - 18 decembrie
Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor de la Campionatul Mondial are loc pe 1 aprilie și poate fi urmărită, în format LIVEBLOG, pe Eurosport.ro.
Fotbal
Cine se va ocupa de Haaland&Co după moartea lui Raiola! Starul așteptat să se implice în afacere
02/05/2022 LA 04:55
Fotbal
Mino Raiola nu și-a măsurat niciodată cuvintele! 5 declarații memorabile ale agentului decedat ieri
01/05/2022 LA 13:33