Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"În fotbal n-are rost să te plângi!" Ce a spus selecționerul Armeniei înainte de meciul cu România

Bianca Dumitru

Publicat 11/10/2021 la 07:30 GMT+3

În această seară, de la ora 21:45, România va înfrunta în Ghencea reprezentativa Armeniei, într-un meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Înaintea partidei, selecționerul Joaquin Caparros a vorbit despre calitatea jucătorilor români, precizând că a lucrat cu fotbaliști din țara noastră.

Joaquin Caparros wird neuer Armenien-Trainer

Credit imagine: SID

România înfruntă în această seară, de la ora 21:45, reprezentativa Armeniei, în a opta etapă a preliminarii Campionatului Mondial din 2022. Meciul este extrem de important pentru echipa lui Mirel Rădoi, care are nevoie de o victorie pentru a mai spera la locul doi, care ar califica România la barajul de calificare.
Înaintea duelului din Ghencea, selecționerul Armeniei a vorbit despre naționala lui Rădoi. Joaquin Caparros a punctat că știe că fotbaliștii români au calitate, spunând că a colaborat cu jucători din țara noastră în Spania.
"România este o echipă foarte puternică, cu jucători de calitate. Am avut și eu șansa de a lucra cu fotbaliști români în Spania și mi-a plăcut. În orele rămase până la meci trebuie să le dăm timp jucătorilor să se recupereze, iar apoi voi lua o decizie, alături de staff, în privința echipei.
Nu suntem mulțumiți de ultimul rezultat, dar în fotbal nu are rost să te plângi. Trebuie să ne pregătim din punct de vedere psihologic pentru următorul joc", a declarat Joaquin Caparros.

Ce a spus Rădoi despre meciul cu Armenia

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, duminică, în cadrul conferinței de presă, că jucătorii săi trebuie să atace cu toate resursele și, în acelaşi timp, să încerce să-l anihileze pe Henrih Mkhitaryan pentru a putea câștiga partida cu Armenia.
"Va trebui mâine să atacăm cu toate resursele, cu toți jucătorii pe care îi avem la dispoziție pentru că trebuie să câștigăm. Cred că Armenia se gândește mâine seară și la un rezultat de egalitate. Va încerca să ne pună în dificultate, așa cum a făcut în partida tur, dar și în meciurile cu celelalte echipe. Va face un joc de așteptare și va încerca să speculeze spațiile libere cu jucătorii săi foarte rapizi. În același timp, jocul lor va diferi puțin pentru că toate atacurile vor fi de acum coordonate de Mkhitaryan.
Luni seară nu cred că îl vom vedea mijlocaș stânga, ci s-ar putea să îl vedem în spatele vârfurilor, unde el este foarte periculos. Va trebui să îl anihilăm foarte bine, să aibă cât mai puține spații și timp de gândire. Nu știu dacă vom lua măsuri speciale pentru el, dar cine va fi în zona lui va trebui să îi dea foarte puțin spațiu. Dacă Mhitarian va reuși să creeze o superioritate, să nu o creeze în zona centrală, ci în lateral, asta ne dorim. Nu e neapărat o teamă, dar singurul lucru care ne-ar putea pune în dificultate este dacă îl vom lăsa pe Mkhitaryan să activeze în zona centrală, pentru că oferă pase filtrante foarte bune pentru atacanți", a spus tehnicianul.
În opinia lui Mirel Rădoi, echipa națională a României nu are ce căuta la barajul de calificare al Campionatului Mondial din 2022 dacă nu va reuși să câștige ultimul meci din faza grupelor, cel din deplasare, cu Liechtenstein, programat pe 14 noiembrie.
"Deși inițial am spus că mai avem trei finale, pot să fiu sincer și să spun că practic avem doar două, pentru că dacă vom reuși să câștigăm cu Armenia și apoi cu Islanda și nu vom reuși să câștigăm cu Lichtenstein atunci, cu tot respectul, noi nu avem ce căuta nici măcar la un baraj de Cupa UEFA Intertoto dacă ar mai exista. Nu putem vorbi de Cupa Mondială dacă nu suntem în stare să câștigăm în Lichtenstein atunci când avem nevoie de victorie. Așa gândesc și nu mă feresc să o spun, e lucrul pe care l-am transmis și jucătorilor", a completat Rădoi.

Clasamentul Grupei J

  • 1. Germania - 18 puncte (19-3)
  • 2. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-6)
  • 3. Armenia - 12 puncte (8-10)
  • 4. România - 10 puncte (10-8)
  • 5. Islanda - 5 puncte (7-15)
  • 6. Liechtenstein - 1 punct (2-19)

Partidele rămase de disputat în grupa României

11 octombrie 2021
  • ROMÂNIA – Armenia, de la ora 21:45
  • Islanda – Liechtenstein, de la ora 21:45
  • Macedonia de Nord – Germania, de la ora 21:45
11 noiembrie 2021
  • Armenia – Macedonia de Nord, de la ora 19:00
  • ROMÂNIA – Islanda, de la ora 21:45
  • Germania – Liechtenstein, de la ora 21:45
14 noiembrie 2021
  • Liechtenstein – ROMÂNIA, de la ora 19:00
  • Armenia – Germania, de la ora 19:00
  • Macedonia de Nord – Islanda, de la ora 19:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo