România a pierdut lamentabil în Armenia, iar șansele de a ajunge din nou la un Campionat Mondial au scăzut considerabil. După partida de la Erevan, Mirel Rădoi, jucătorii și oficialii FRF au fost mitraliați de oameni cu greutate din fotbalul românesc.
Jucătorii pentru atitudinea de pe teren, Rădoi pentru tactica aleasă și deciziile din timpul partidei, iar conducătorii pentru felul în care au condus fotbalul în ultimii ani. În opinia multor specialiști, decăderea fotbalului românesc a început cu mulți ani în urmă, iar noua conducere a FRF nu a reușit să gestioneze aceste probleme, iar România a ajuns într-o situație imposibil de imaginat în urmă cu 20 de ani.
De aceeași părere este și Ionuț Lupescu, fostul internațional care a candidata la președinția FRF și care consideră că momentul începerii declinului a fost în urmă cu 5 ani.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02
"Te doare sufletul că de ani de zile nu ne ridicăm. Am devenit predictibili. Nu a fost nicio filosofie la națională, nu am văzut niciun stil de joc în ultimii ani, indiferent cine a fost antrenor. Din 2016, de la EURO de atunci, de la eșecul cu Albania, totul merge invers.
Teoretic mai sunt șanse de calificare, dar Armenia e pe val, Macedonia de Nord la fel, nu știu cu Islanda ce va fi dacă își va reveni, problema este la noi.Noi trebuie să câștigăm toate meciurile, mai ales trebuie să aducem puncte din deplasare.", a spus Lupescu într-o intervenție la Digi Sport.

Ionuț Lupescu, atac la jucători și la selecționer

În privința meciului cu Armenia, Lupescu a spus că se aștepta la mai ult din partea jucătorilor. De asemenea, fostul mare jucător a adăugat că este o mare problemă dacă fotbaliștii nu respectă indicațiile tactice, așa cum a insinuat Rădoi imediat după meciul de la Erevan.
"Este o problemă majoră când antrenorul spune că nu-l ascultă jucătorii. Și nu cuvintele joacă, el spune că joacă ofensiv, dar asta nu înseamnă că dacă bagi 2-3 jucători de atac, joci ofensiv. În timpul meciului ai nevoie de lideri, nu e permis o greșeală ca a lui Pușcaș. Trebuia să intervină Chiricheș, Stanciu, sunt jucători cu experiență, atunci s-a rupt jocul.
Noi nu avem mentalitate când rămânem cu un om în minus. Mă așteptam la mai mult din partea unora.", a menționat Lupescu.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo nu se mulțumește doar cu calificarea la CM din Qatar: "Vrem mult mai mult"
31/03/2022 LA 08:06
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ibrahimovic a anunțat ce planuri are după ce Suedia a ratat calificarea la CM din Qatar
30/03/2022 LA 13:30