Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italia a fost magică, dar acum este în criză! Coșmarul cu care trebuie să trăiască până în martie

Andrei Nicolae

Publicat 16/11/2021 la 15:03 GMT+2

Italia mai poate ajunge la Cupa Mondială doar în urma unui turneu de baraj, după două remize cu Elveția și Irlanda de Nord. Squadra Azzurra este în pericol să rateze al doilera Mondial la rând

Northern Ireland Italy

Credit imagine: Getty Images

"În miezul nopții, Cenușăreasa Italia a revenit la o fată umilă, pierzându-și statutul de cea mai puternică echipă națională din Europa", este concluzia pe care a tras-o Daily Mail, după ce selecționata lui Roberto Mancini a ratat calificarea directă la Cupa Mondială 2022.
Squadra Azzurra a terminat doar 0-0 în Irlanda de Nord, într-un meci decisiv, astfel că a terminat pe locul secund în grupă, după Elveția. Astfel, drumul Italiei spre Cupa Mondială mai include două jocuri în play-off-ul din martie 2022.
Italia a suferit o cădere abruptă după ce în vară a câștigat Campionatul European într-o manieră entuziasmantă. În drumul spre titlu a învins inclusiv Elveția cu scorul 3-0. Zilele trecute, băieții lui Roberto Mancini au terminat doar 1-1 cu selecționata din Țara Cantoanelor, acel rezultat fiind urmat de acest 0-0 la Belfast.

Italia a fost cu un picior la Cupa Mondială, dar un penalty ratat a trimis-o în baraj

În acest moment, în jurul Italiei sunt două curente de opinie. Unul consideră că Italia a intrat din nou în criză, iar altul are în continuare mare încredere în Roberto Mancini și echipa lui.
Potrivit sursei citate, Roberto Mancini este magic, dar și-a pierdut bagheta magică: "În Italia, există o vorbă: Nu împușca pianistul, face tot ce poate. Această frază este potrivită pentru situația în care se află Mancini. Antrenorul a fost criticat de suporteri, dar este susținut de federația italiană de fotbal, deoarece este foarte clar că vina este a echipei și nu a lui".
Italia a fost cu un picior la Cupa Mondială, dar Jorginho a ratat un penalty în partida decisivă cu Elveția de săptămâna trecută (1-1), în prelungiri. Dacă s-ar fi calificat, Mancini ar fi primit din nou laude. Dar drumul până la a fi contestat a însemnat, de fapt, tocmai acest penalty ratat de un mare specialist, Jorginho fiind văzut printre favoriți inclusiv la câștigarea Balonului de Aur.
Italia a câștigat Euro 2020 după o serie incredibilă de peste 30 de partide fără înfrângere. În această toamnă, Squadra Azzurra a suferit primul eșec în fața Spaniei, în turneul Final Four al Ligii Europene. Fără a avea jucătorii altor naționale de top, precum Franța, Spania, Belgia, Germania, Portugalia, Anglia, cotați la zeci și chiar sute de milioane de euro, Roberto Mancini a reușit totuși să-și motiveze perfect echipa și să meargă până la capăt în vară.
Ce s-a întâmplat între timp? "Istoria ne-a învățat că există cicluri câștigătoare, dar poate că ciclul lui Mancini și-a atins deja limita", punctează Daily Mail. Selecționerul Italiei nu este însă de aceeași părere.
"Le-am spus băieților mei că nu mai putem face nimic acum. Să ne concentrăm pe meciurile din martie, ne pregătim bine. Vom merge la Cupa Mondială și poate o vom câștiga", a susținut Mancini după remiza cu Irlanda de Nord.

Jorginho și Insigne, dezamăgirile Italiei

Jorginho și Lorenzo Insigne sunt considerați cele mai mari dezamăgiri ale Italiei după ultimele jocuri. Dar cine a urmărit partida cu Irlanda de Nord, a putut observa că întreaga echipă a fost lipsită de idei. În timp ce Elveția defila cu Bulgaria, italienii se chinuiau să aducă mingile în careu, dar mai toate au fost o pradă ușoară pentru Jonny Evans, fundașul de la Leicester.
Italia are un mare minus, nu are acel golgheter cu care poate ieși din situații critice. Forța grupului pare a fi din nou șansa lui Mancini de a scoate echipa din această situație dificilă. Dar posibilitatea de a rata un nou Mondial, al doilea la rând, este coșmarul cu care italienii trebuie să "trăiască" până la finalul lunii martie.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo