Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat fotbalistul

Bianca Dumitru

Actualizat 01/04/2022 la 11:06 GMT+3

Italia a ratat calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar, iar înfrângerea în fața Macedoniei de Nord le-a lăsat urme adânci jucătorilor lui Roberto Mancini. Jorginho a mărturisit că se simte vinovat și că eșecul este extrem de dureros.

Jorginho durante Italia-Svizzera - Qualificazioni Mondiali Qatar 2022

Credit imagine: Getty Images

Italia, câștigătoarea Euro 2020, nu a reușit să câștige semifinala barajului cu Macedonia de Nord de pe teren propriu. Echipa lui Roberto Mancini a dominat partida de la Palermo, dar nu a putut înscrie. Contrar tuturor așteptărilor, macedonenii au înscris în minutul 90+2, prin Trajkovski, și au lăsat campioana Europei acasă.
Turneul final din Qatar va fi cel de-al doilea consecutiv pe care Italia îl va rata, fiind învinsă și la barajul din 2017, pentru Campionatul Mondial din 2018, de Suedia. Acest eșec nu le-a picat foarte bine jucătorilor italieni, care nu și-au revenit încă în totalitate.
Înainte de revenirea la echipa de club, Jorginho a comentat evenimentele din această pauză competițională. Mijlocașul lui Chelsea a scris un mesaj pe contul său de Instagram, în care s-a învinuit pentru ratarea calificării la Mondial, dezvăluind că durerea pe care o simte în urma acestei înfrângeri este uriașă.
"În viață și fotbal, poți să câștigi sau să pierzi. Dar există înfrângeri care sunt mai dureroase decât altele. Credeți-mă, durerea mea este mai mare decât va imaginați.
Fotbalul nu este doar un sport, este o școală a unor valori incredibile. Vă învață să nu renunțați niciodată, să învățați din greșeli, să rămâneți uniți în momentele grele.
Să port acest tricou este o mare onoare pentru mine. Învățăm și ne ridicăm. Mergem mai departe. Forza Azzurri! Forza Italia", a scris Jorginho.
Citește și:

"O să mă gândesc toată viața la acele penalty-uri"

După meciul cu Macedonia de Nord, Jorginho a avut o reacție emoționantă. Cu lacrimi în ochi, jucătorul lui Chelsea a comentat înfrângerea, amintind de cele două penalty-uri ratate de el în meciurile cu Elveția din faza grupelor, lovituri care ar fi putut aduce victoriile Italiei și, implicit, calificarea directă la turneul final.
"E dificil de explicat ce s-a întâmplat, greu de găsit răspunsuri, doare, doare foarte tare. Am creat foarte multe ocazii, am dominat jocul, dar nu am putut finaliza, este o realitate care trebuie spusă. Mereu am exprimat un fotbal bun, dar în ultimele meciuri am avut probleme la finalizare.
Sincer, e greu pentru că trebuie să fim realiști... Mă doare când mă gândesc la cele două penalty-uri ratate, încă mă gândesc la ele și o să mă gândesc toată viața, din păcate. Să nu reușești de două ori să îți ajuți echipa cântărește foarte mult. Acum se spune că trebuie să mergem mai departe, dar doare foarte tare", a declarat Jorginho, citat de Gazzetta dello Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo