Italia, câștigătoarea Euro 2020, nu a reușit să câștige semifinala barajului cu Macedonia de Nord de pe teren propriu. Echipa lui Roberto Mancini a dominat partida de la Palermo, dar nu a putut înscrie. Contrar tuturor așteptărilor, macedonenii au înscris în minutul 90+2, prin Trajkovski, și au lăsat campioana Europei acasă.
Turneul final din Qatar va fi cel de-al doilea consecutiv pe care Italia îl va rata, fiind învinsă și la barajul din 2017, pentru Campionatul Mondial din 2018, de Suedia. Acest eșec nu le-a picat foarte bine jucătorilor italieni, care nu și-au revenit încă în totalitate.
Înainte de revenirea la echipa de club, Jorginho a comentat evenimentele din această pauză competițională. Mijlocașul lui Chelsea a scris un mesaj pe contul său de Instagram, în care s-a învinuit pentru ratarea calificării la Mondial, dezvăluind că durerea pe care o simte în urma acestei înfrângeri este uriașă.
Premier League
Tottenham se pregătește de plecarea lui Conte la PSG! Care sunt cei 3 antrenori de pe lista lui Levy
29/04/2022 LA 15:45
"În viață și fotbal, poți să câștigi sau să pierzi. Dar există înfrângeri care sunt mai dureroase decât altele. Credeți-mă, durerea mea este mai mare decât va imaginați.
Fotbalul nu este doar un sport, este o școală a unor valori incredibile. Vă învață să nu renunțați niciodată, să învățați din greșeli, să rămâneți uniți în momentele grele.
Să port acest tricou este o mare onoare pentru mine. Învățăm și ne ridicăm. Mergem mai departe. Forza Azzurri! Forza Italia", a scris Jorginho.
Citește și:

"O să mă gândesc toată viața la acele penalty-uri"

După meciul cu Macedonia de Nord, Jorginho a avut o reacție emoționantă. Cu lacrimi în ochi, jucătorul lui Chelsea a comentat înfrângerea, amintind de cele două penalty-uri ratate de el în meciurile cu Elveția din faza grupelor, lovituri care ar fi putut aduce victoriile Italiei și, implicit, calificarea directă la turneul final.
"E dificil de explicat ce s-a întâmplat, greu de găsit răspunsuri, doare, doare foarte tare. Am creat foarte multe ocazii, am dominat jocul, dar nu am putut finaliza, este o realitate care trebuie spusă. Mereu am exprimat un fotbal bun, dar în ultimele meciuri am avut probleme la finalizare.
Sincer, e greu pentru că trebuie să fim realiști... Mă doare când mă gândesc la cele două penalty-uri ratate, încă mă gândesc la ele și o să mă gândesc toată viața, din păcate. Să nu reușești de două ori să îți ajuți echipa cântărește foarte mult. Acum se spune că trebuie să mergem mai departe, dar doare foarte tare", a declarat Jorginho, citat de Gazzetta dello Sport.
Serie A
Juventus vrea întăriri din Premier League! Ce star de la Chelsea e așteptat în Italia
26/04/2022 LA 11:22
Premier League
Variantă surprizătoare pentru postul de manager la Manchester United: "Este mai bun decât ten Hag"
26/03/2022 LA 07:43