Macedonia de Nord - România 0-0 | Cei 17 milioane de selecționeri care știu mult mai bine decât Rădoi ce este bine pentru națională au decretat în primăvară: "Rădoi nu știe să se apere. Trebuie să plece pentru că luăm gol de la oricine". 6 luni mai târziu aceeași 17 milioane, după 3 meciuri fără gol primit și cu șanse reale de a termina pe locul 2 într-o grupă cu Germania sunt vexați profund de cele 7 puncte în 7 zile: "Nu jucăm cum trebuie. Cu Islanda, Liechtenstein sau Macedonia de Nord putea să spere oricine de gol. Nu atacăm și nu merităm să sperăm la nimic". În această grupă, Liechtenstein a făcut egal în Armenia, iar Macedonia de Nord a învins în Germania. Astea sunt fapte, nu povești de deversat cu "angry face" pe Facebook la miez de noapte. Fanii din România nu iau în calcul faptul că selecționerul a rămas din diverse motive fără 6 (șase) fotbaliști convocați pentru această acțiune din septembrie. Mai mult, când a vrut să cheme atacanții pentru ședința tehnică a meciului de la Skopje, Jovan Markovic a rămas în tocul ușii, fără curaj de a răspunde "prezent". Atacantul Craiovei și-a dat seamă că e singurul care poate îndeplini acest rol și a fost înghițit între fundașii macedoneni la fiecare încercare a noastră de atac.
https://i.eurosport.com/2021/09/03/3212158.jpg
Victoria din Islanda este adevăratul succes al acestei luni septembrie, iar evoluția noastră de la Rejkjavjk a arătat că Rădoi poate să echilibreze atacul cu defensiva. "Am jucat cu echipa a doua a Islandei" este o altă afirmație care s-a vehicultat în ultimele zile de către detractorii de serviciu. Asta e ca și cum i-ai spune Serenei Williams să taie din palmares vreo 4-5 titluri de Grand Slam pentru că în drumul spre acele trofee s-au retras, din cauza accidentărilor, mai multe jucătoare. Adevărul este că, la Skopje, naționala României a jucat cenușiu, dar asta nu înseamnă că rezultatul nu este util.
Serie A
Fotbalistul debutat de Rădoi la națională, pe lista a două cluburi din Serie A! Unde ar putea ajunge
12/01/2022 LA 14:41
Vremurile în care Hagi, Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie sau Răducioiu ne calificau la Campionatele Mondiale cu zâmbetul pe buze și demontau lejer orice defensivă din preliminarii s-au dus, iar oamenii aștia au acum peste 50 de ani, deci nu ne mai pot ajuta. Acum, Rădoi alege un mijlocaș central din liga a doua germană și îl supără pe altul care joacă la Cagliari, locul 14 din Serie A. Asta e nivelul fotbalului nostru și un pic de realism nu strică, chiar și pentru "ultrașii de tastatură".

Octombrie, penultimul bal

Doar Germania lui Hansi Flick a obținut mai mult decât noi în septembrie din această grupă preliminară, iar următorul meci al nostru este la Hamburg. Realist vorbind, tot ce putem spera este ca Germania să facă 12 puncte din ultimele 4 meciuri în finalul lui 2021 pentru a ne ajuta să ajungem pe locul 2. Având în vedere că Armenia și-a terminat partidele cu Liechtenstein, un succes în fața acestei echipe pe noul stadion Steaua pe 11 octombrie ne-ar putea aduce pe locul de baraj. În noiembrie, o victorie cu Islanda pe teren propriu ar putea deschide larg porțile către o revenire în elita fotbalului mondial. Greu de obținut? Da. Imposibil? Nu!
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214320.png
Fotbal
"Am trecut clasa!" Ce notă și-a dat Mirel Rădoi după mandatul de la naționala României
26/12/2021 LA 09:02
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43