Roberto Mancini a făcut-o pe Italia campioană europeană acum câteva luni, dar după acel succes a existat o relaxare în rândul "azzurrilor" care i-a costat calificarea directă la Campiontul Mondial de anul viitor. Un egal inexplicabil cu Bulgaria și alte trei remize (două contra Elveției și una în Irlanda de Nord) au adus Italia în situația de a avea emoții privind participarea la turneul final din Qatar.
Deocamdată nimic nu este pierdut, deoarece Italia va juca la barajul din luna martie, dar acesta nu va fi o simplă formalitate. Campionii Europei vor da peste echipe cel puțin incomode, dacă nu chhiar foarte dificile, iar formatul este și el unul care poate permite orice deznodământ (sistem eliminatoriu, cu câte un singur meci, semifinală-finală).
Fanilor italieni cu siguranță le revine în minte Mondialul din Rusia, pe care Italia l-a ratat tot după un meci de baraj, contra Suediei. În ciuda acestor inconveniente, Roberto Mancini este încrezător că Italia poate strânge rândurile și obține în final biletele pentru Qatar.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Italia ar putea avea probleme în eventualul duel cu Portugalia! 5 titulari, pasibili de suspendare
IERI LA 07:46
"Puteam fi deja calificați la Cupa Mondială, dar trebuie să putem accepta rezultatul de pe teren și atunci când este unul negativ. Cred în băieți, înțeleg că pot fi momente în care nu poți da 100%. Ne-am complicat singuri situația în cele două jocuri cu echipa Elveţiei. Suntem o echipă excelentă, nu am câștigat Campionatul European întâmplător, ci pentru că am meritat-o
Nu credeam că nu ne vom califica califica direct, dar suntem la jumătatea drumului, trebuie să ne recâștigăm forțele și să ne pregătim pentru martie.", a spus Mancini, citat de Gazzetta dello Sport.
Citește și:

Roberto Mancini nu vrea Portugalia la baraj

Vorbind despre adversarii care ar putea sta în calea "Sqauadrei Azzurra" spre turneul final, Mancini a dezvăluit că nu și-ar dori să dea peste Portugalia: "Dacă vorbim despre un moment negativ, prefer să fie acum și nu în martie sau la Cupa Mondială. Trebuie să ajungem în martie fără accidentări. Putem pica cu oricine. Dacă ar fi să aleg un adversar pe care l-aș evita, aș spune Portugalia".
Mulți dintre fanii italieni îl consideră pe Jorginho principalul vinovat pentru ratarea calificării directe. Mijlocașul lui Chelsea a ratat câte un penalty în fiecare dintre meciurile cu Elveția, la partida de pe Olimpico ratarea venind în minutul 90.
Mancini l-a apărat pe jucătorul său și le-a amintit celor care aruncă vina exclusiv pe Jorginho că Italia a cunoscut mari succese la penalty-uri și e normal să apară și reversul medaliei: "Cei care dau vina pe Jorginho greșesc. Am câștigat Campionatul European la penalty-uri. De asemenea și o Cupă Mondială. Se întâmplă".
Italia va fi cap de serie la primul meci de baraj din luna martie și va juca și pe teren propriu. În "finala" barajului însă, adversarul ar putea fi oricare dintre celelalte cinci echipe ajunse acolo, iar gazda duelului se va stabili prin tragere la sorți.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mancini, prima reacție după tragerea la sorţi a barajului la CM: "Ne doream să evităm Portugalia!"
IERI LA 18:02
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Tătărușanu, dezamăgit de ratarea calificării la baraj! Ce echipă va susține la Mondialul din Qatar
18/11/2021 LA 18:16