Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mircea Lucescu, critici pentru Rădoi, după ce a anunțat că părăsește naționala României: "Ar fi trebuit să aștepte!"

Irina Aldea

Publicat 13/10/2021 la 22:14 GMT+3

Mircea Lucescu, antrenor al lui Dinamo Kiev, a declarat că Mirel Rădoi nu a procedat corect când a anunţat că va renunţa la cârma primei reprezentativei după meciurile din noiembrie.

Mircea Lucescu

Credit imagine: Getty Images

România a învins Armenia, luni seara, cu 1-0 în Grupa J de calificare la Cupa Mondială din 2022, dar la scurt timp după acest joc, Mirel Rădoi a venit cu o declarație care a provocat uimire. Selecționerul a anunțat că după ultimele meciuri cu Islanda şi Liechtenstein contractul său cu Federaţia Română de Fotbal expiră şi că echipa naţională va avea nevoie de un alt antrenor.
După succesul de luni seara, coroborat cu victoria Germaniei cu 4-0 în Macedonia de Nord, România a urcat pe locul 2 în grupă și este favorită pentru calificarea în jocurile de baraj. Chiar și așa, Mirel Rădoi nu este dispus să continue la cârma naționalei de fotbal a României, anunțând luni seară că echipa va avea nevoie de un nou antrenor din luna noiembrie.

Mircea Lucescu nu e de acord cu Mirel Rădoi

Mircea Lucescu este de părere că s-a văzut "lipsa de experiență" în cazul lui Mirel Rădoi, însă Il Luce crede de asemenea că și FRF a greșit: "Nu era momentul să facă aceste declaraţii şi acest pas înapoi. Ar fi trebuit să aştepte finalul campaniei. Pentru jucători era foarte important. Nimeni nu-ţi garantează, de exemplu, că mai ai deja trei puncte cu Islanda ca să te duci spre baraj. Nu ştiu relaţiile lui cu FRF, cu fotbaliştii, dar e o hotărâre venită din lipsă de experienţă. Sigur, poate şi Federaţia a greşit că nu i-a propus din timp extinderea contractului pentru play-off", a spus Mircea Lucescu pentru Playsport.
"Echipa merge mai bine, iar asta se vede din joc, din rezultate, din organizare. Sunt lucruri pe care le-a reglat faţă de anumite erori făcute la începutul mandatului, când, de exemplu, opera anumite schimbări care nu se justificau. A crescut însă odată cu grupul, iar acum e clar că-şi justifică prezenţa pe banca reprezentativei. În meseria asta trebuie să ai un echilibru, să ştii când să iei sau nu o anumită decizie, să laşi deoparte orgoliul, pentru că treci prin momente faste sau mai puţin fericite. Să se gândească mai bine cu plecarea", a mai declarat antrenorul lui Dinamo Kiev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo