Jucătorii echipei naționale a României se pregătesc zilele acestea pentru duelurile cu Islanda și Liechtenstein. Luni, în cantonamentul 'tricolorilor' a ajuns în premieră Enes Sali, fotbalistul de doar 15 ani pe care Gică Hagi l-a debutat în acest sezon în Liga 1, în tricoul celor de la Farul Constanța.
Tânărul a fost convocat în premieră de Mirel Rădoi pentru ultimele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Selecționerul a susținut miercuri o conferință de presă online în care a precizatcă l-a convocat pe Enes Sali după ce a ajuns la concluzia că puștiul de doar 15 ani a avut un impact mai mare în fotbalul românesc la vârsta lui decât legendarii Gică Hagi, Ilie Balaci și Nicolae Dobrin.
UAE Premier League
Salariul uriaș cu care arabii l-au convins pe Olăroiu să semneze înainte ca FRF să facă o propunere
ACUM 15 ORE

Mirel Rădoi, cucerit total de fotbalistul de la Farul, Enes Sali

"În toată această perioadă am adunat informații despre jucătorii care la 15 ani au avut impactul pe care îl are Sali la nivelul fotbalului românesc. Ne-am raportat la Gică Hagi, la Ilie Balaci, la Nicolae Dobrin, la Sorin Cârțu și alții. De asemenea, ne-am interesat cum arătau la vârsta lui Sali jucători la feI de talentați, precum Ianis Hagi, Cicâldău, Moruțan, Man, Florinel Coman, Florin Tănase.
Până la urmă ne-a ieșit că niciunul nu a avut impactul așa de mare cum l-a avut Sali la vârsta lui. Asta înseamnă că este un talent pe care România, în momentul de față, din punctul meu de vedere, nu-și poate permite să-l piardă. Noi, staff-ul, am decis să-l convocăm pe Sali! Nu ne-a impus Federația. În mod normal, el va trebui să joace trei meciuri pentru România, și noi nu avem deocamdată decât două. În funcție de rezultat, vedem dacă îl putem introduce. Am discutat cu Hagi şi cu staff-ul de la Farul în privinţa lui, pentru că este totuși un copil şi să nu-l suprasolicităm", a spus Mirel Rădoi, potrivit Gazeta Sporturilor.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
FRF are o nouă variantă pentru banca echipei naționale! Ce antrenor au pus pe listă
IERI LA 18:53
Fotbal
O nouă variantă pentru FRF! Cine este antrenorul dorit pe banca tehnică a naționalei României
26/11/2021 LA 18:02