Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirel Rădoi, înaintea partidei cu Germania: "Sper ca mâine seară să câștigăm punct sau puncte"

Alex Masgras

Publicat 07/10/2021 la 19:51 GMT+3

Mirel Rădoi a susținut în această seară, la Hamburg, conferința de presă premergătoare partidei dintre Germania și România din cadrul grupei J a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2022.

Mirel Rădoi, selecționer România

Credit imagine: facebook

Mâine seară, România va întâlni Germania la Hamburg, în etapa cu numărul 7 a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2022. În această seară, selecționerul României a vorbit despre partida contra naționalei lui Hansi Flick și a explicat că, din punctul său de vedere, meciul următor este mereu cel mai important, chiar dacă șansele pentru o victorie a "tricolorilor" sunt mai mari la meciul de luni seară de pe noul stadion Steaua, împotriva Armeniei.
"Cred că va fi o partidă destul de dificilă pentru noi, evident. Sper ca în momentul în care vom avea mingea să încercăm să exploatăm zonele pe care le-am văzut libere la ei. Chiar dacă sunt o echipă foarte bună, au și ei punctele lor slabe. Puține, dar sperăm să reușim mai mult decât celelalte echipe.
Îmi e greu să vă spun care vor fi titularii pentru partida de mâine sau pentru partida cu Armenia. Mai avem antrenamentul din această seară pentru a decide primul 11. Din punctul nostru de vedere, cea mai importantă partidă este cea care urmează. Este adevărat că parcursul jocului ne poate influența schimbările.
Dacă scorul nu va fi favorabil pentru noi, ne putem gândi la anumite schimbări în care să odihnim jucătorii pe care îi avem în plan pentru meciul cu Armenia. Asta nu înseamnă că mâine seară vom intra doar cu gândul să terminăm meciul, să vedem ce facem cu Armenia. E clar că pentru mâine seară, gândurile noastre înainte de meci sunt să luăm punct sau puncte", a declarat Mirel Rădoi.

Punctele, mai importante decât jocul spectaculos pentru Mirel Rădoi în partida cu Germania

Selecționerul României a fost întrebat și despre victoria Macedoniei de Nord din Germania și dacă este de părere că și România poate obține un astfel de rezultat:
"Naționala Germaniei poate fi învinsă nu doar de naționala României, ci și de alte naționale. E foarte greu de crezut că se poate întâmpla de foarte multe ori într-o singură campanie. Am revăzut partida (n.r. cu Macedonia de Nord), rezultatul nu este unul corect, dar se poate întâmpla. Singurul lucru pe care l-a făcut foarte bine Macedonia a fost tranziția pozitivă, care le-a pus nenumărate probleme. Oarecum e normal ca Germania să sufere pe tranziția negativă pentru atacă foarte sus, cu foarte mulți jucători pe atacul pozițional și atunci sunt zone rămase libere. Din punctul acesta de vedere, Macedonia le-a exploatat foarte bine.
Mirel Rădoi, în cantonamentul echipei naționale
De multe ori, se întâmplă ca echipa națională a României, când întâlnește adversari mai buni, să facă jocuri destul de bune. Nu neapărat rezultate favorabile, dar jocuri destul de bune. Sper ca mâine seară să câștigăm punct sau puncte, chiar dacă jocul nu va fi foarte spectaculos din partea noastră. Asta depinde foarte mult și de adversar, ne va limita și adversarul", a mai declarat Mirel Rădoi la conferința de presă dinaintea partidei cu Germania.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE CU GERMANIA ȘI ARMENIA

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
  • FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);
  • ATACANȚI: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).
Clasamentul din grupa României după 6 etape:
  • 1. Germania - 15 p.
  • 2. Armenia - 11 p.
  • 3. România - 10 p.
  • 4. Macedonia de Nord - 9 p.
  • 5. Islanda - 4 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
Programul României în luna octombrie:
  • Germania - România, 8 octombrie, ora 21:45
  • România - Armenia, 11 octombrie, ora 21:45
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo