România nu a reușit să câștige joi seară în fața Islandei, în ciuda numeroaselor ocazii pe care 'tricolorii' le-au avut la poarta lui Olafsson. În urma remizei, scor 0-0, calificarea echipei lui Mirel Rădoi la baraj depinde nu doar de rezultatul din duelul cu Liechtenstein, ci și de rezultatul partidei dintre Macedonia de Nord și Islanda.
Dacă România nu va termina pe locul 2 în grupa J, plecarea lui Mirel Rădoi este aproape sigură, iar oficialii FRF vor fi nevoiți să-i găsească un înlocuitor. Selecționerul a fost criticat dur după remiza cu Islanda, dar și-a găsit și un susținător.
Dănuț Lupu a spus că vina pentru rezultatele obținute de echipa națională nu este a lui Rădoi, ci în principal a fotbaliștilor, care, în opinia fostului jucător, nu au valoarea necesară pentru a evolua în tricoul României.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
ACUM 19 ORE
În plus, Lupu a declarat că cei de la Federația Română de Fotbal ar trebui să-l convingă pe selecționer să rămână la cârma 'tricolorilor' și după meciul cu Liechtenstein, Rădoi având nevoie de continuitate pentru a obține rezultate din ce în ce mai bune.
"Am văzut că Mirel Rădoi este făcut acum în toate felurile și este găsit principalul vinovat. Nu, domnilor! Nu Mirel Rădoi este vinovat pentru halul în care am ajuns acum cu naționala. Vina o avem toți. Și noi, că tot vorbim și poate deranjăm, și cluburile, și conducătorii, dar în primul rând vinovații principali sunt actualii jucători ai naționalei. Nici Guardiola, dar nici Mourinho nu ne calificau dacă erau selecționerii României.
Păi, voi ați văzut ce jucători avem acum? Cu cine vreți să jucăm? Că băieții ăștia care nu au sânge în instalație să ia vreunul dintre ei o acțiune singur și să bage mingea în poartă? Unii dintre acești băieți vin la națională doar pentru o vacanță. Pe ei îi interesează să își etaleze tatuajele, să își aranjeze freza cu gel, bentițele pe frunte, să intre pe teren pe călcâie... În mintea lor cred că vor prinde un transfer pe la o altă echipă. De la astfel de jucători vreți să avem pretenții? Valoare zero, dar plini de fițe. Și acum cine este găsit vinovat? Mirel Rădoi...
Eu știu că poate pe unii o să îi deranjeze ceea ce voi spune eu, dar trebuie să zic lucrurilor pe nume, deoarece uitați și voi că toate i se sparg acum în cap lui Mirel Rădoi. Jucătorii titulari de acum de la națională nu aveau valoare ca să fie cel puțin convocați la națională pe timpul generației mele, dar să mai și joace. Ca să vă faceți o idee de valoarea de atunci, vă atrag atenția asupra unui aspect.
Toți spuneți că eu am fost un jucător destul de bun, nu? Păi așa de bun cum mă vedeți voi pe mine, vreau să știți că eu am prins doar vreo 14 meciuri pe la națională, iar în SUA '94 și Franța '98 nici nu am fost. Deci, vă dați seama ce valoare era atunci dacă eu am prins doar 14 meciuri la națională și nu am fost convocat la lot și la alte turnee finale sau preliminarii? Ăla era fotbal ce se juca la națională, nu acum. Acum avem antitalente", a declarat Dănuț Lupu, potrivit ProSport.

"Când o să facă și Ianis Hagi un meci mare?!"

Fostul fotbalist a vorbit și despre Ianis Hagi, despre care a spus că nu va reuși niciodată să se ridice la înălțimea tatălui său, punctând că echipei naționalei îi va lipsi întotdeauna un fotbalist ca Gică Hagi.
"Să vă mai spun ceva: Dacă noi nu aveam sânge în instalație, așa cum nu au ăștia din ziua de azi, și nu întorceam rezultatul cu Danemarca de la 0-1, cu tot cu Gică Hagi pe teren, atunci și noi tot o generație ratată deveneam și nu se mai năștea nicio Generație de Aur. Îi rog pe foștii mei colegi să nu-l mai critice pe Rădoi, că nu e Mirel vinovatul principal. Problema este la jucători.
Ianis Hagi o să fie toată viața lui Ianis Hagi, cu toată presa în favoarea lui și cu mediatizarea sa. Dar niciodată Ianis Hagi nu o să fie pe teren Gică Hagi. Ianis a jucat împotriva unor copii de pe la Islanda de 18, 19, 20 de ani... Când o să facă și el, în sfârșit, un meci mare la națională? Un meci mare, nu meciuri, așa cu era capabil să le facă Gică.
Pe acești băieți trebuie să îi facem să înțeleagă că trebuie să dea totul pe teren pentru România. Am înțeles că numărul 10 nu prea mai contează acum pe plan internațional, dar măcar la noi să însemne ceva. Când intri pe teren cu numărul 10 pe spate, trebuie să te gândești că numărul ăla arde rău. Văd că nu îl mai ia nici Ianis și a ajuns pe la alt băiat, cel care este și rezervă. Dar să nu poți face un dribling și să dai cu câlcâiul la poartă când pe tine te presa timpul ca să marchezi, nu mai este nimic de spus. Eu consider că Mirel trebuie să rămână și să îi dăm continuitate. Indiferent cine o să vină, un alt Gică Hagi tot nu o să aibă în echipă", a adăugat Dănuț Lupu.
Pentru echipa națională a României urmează duminică, de la ora 19:00, meciul cu Liechtenstein, ultimul din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. De la aceeași oră, Armenia primește vizita Germaniei, iar Islanda joacă pe terenul Macedoniei de Nord.
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
IERI LA 19:54
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34