România a obținut o victorie extrem de importantă împotriva Armeniei, scor 1-0, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. Astfel, șansele 'tricolorilor' de a termina pe locul 2 în grupă au crescut considerabil, dar Mirel Rădoi nu va fi pe bancă la baraj.
Cel puțin asta a spus selecționerul la conferința de presă de la finalul partidei cu Armenia. Deși nu a pomenit nimic la flash-interviul de după meci, Rădoi a creat stupoare la conferință, când a anunțat că nu va mai continua la echipa națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein din luna noiembrie.
Selecționerul a menționat și faptul că Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau de decizia lui. Potrivit Digi Sport, discuția dintre Mirel Rădoi și oficialii Federației Române de Fotbal a avut loc în luna septembrie, după meciurile disputate atunci de echipa națională a României în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
29/11/2022 LA 19:54
'Tricolorii' au obținut atunci 7 puncte din 9 posibile, în urma victoriilor cu Islanda (2-0) și Liechtenstein (2-0) și a remizei cu Macedonia de Nord (0-0). Aceste rezultate, la care se adaugă și cele 3 puncte obținute în Ghencea luni seară, au dus România pe locul 2 al grupei J, cu șanse importante de calificare la baraj.
În ciuda parcursului bun al echipei naționale din această toamnă, Mirel Rădoi s-a arătat afectat de criticile care s-au revărsat asupra lui atunci când 'tricolorii' nu au reușit să obțină rezultate bune. În plus, ca urmare a experienței obținute la lotul național, selecționerul și-ar dori acum să preia o echipă la care să poată lucra zi de zi cu fotbaliștii.

CINE SUNT FAVORIȚII FRF PENTRU A-L ÎNLOCUI PE RĂDOI LA CÂRMA ECHIPEI NAȚIONALE

Federația Română de Fotbal a început deja să caute o variantă bună pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi. Printre antrenorii vizați de oficialii forului național se numără Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Adrian Mutu, acesta din urmă având însă șanse mici de a-i urma lui Rădoi pe banca tehnică a echipei naționale în condițiile în care FRF nu-și va dori să riște înaintea barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar.
Principala țintă a celor de la Federație ar fi Gică Hagi, care și-a exprimat în trecut dorința de a deveni selecționerul României. Ceea ce îl diferențiază pe antrenorul celor de la Farul de ceilalți candidați este faptul că majoritatea jucătorilor de la națională au fost formați de-a lungul timpului la academia sa de fotbal.
O altă variantă ar fi Cosmin Olăroiu, care este liber de contract și despre care Rădoi a spus în urmă cu câteva săptămâni că este cea mai bună soluție pe care FRF ar avea-o la dispoziție în condițiile în care este unul dintre cei mai buni antrenori români și ar veni la națională fără mari pretenții financiare.
Nu în ultimul rând, Federația Română de Fotbal s-ar putea orienta și către Victor Pițurcă. Tehnicianul este, de asemenea, fără angajament și pare dispus să se întoarcă la echipa națională, dorindu-și să-și îndeplinească visul de a califica România la un turneu mondial.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Romanian Liga I
Continuă tensiunile la Craiova. Președintele Cârțu nu e de acord cu deciziile antrenorului Rădoi
13/11/2022 LA 11:05
Romanian Liga I
Mirel Rădoi a răbufnit după Rapid – CS U Craiova 2-2: "Nu stau să mă rog de nimeni!"
13/11/2022 LA 06:21