Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ne putem bate cu oricine!" Mitriță, optimist la revenirea la echipa națională. Ce spune despre meciul cu Germania

Bianca Dumitru

Publicat 05/10/2021 la 17:39 GMT+3

România se pregătește în aceste zile de meciurile cu Germania și Armenia din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Revenit la echipa națională, Alexandru Mitriță a prefațat partida de pe 8 octombrie, vorbind și despre cum s-a acomodat la PAOK, sub comanda lui Răzvan Lucescu.

Alex Mitriță, în cantonamentul echipei naționale. Sursa: Captură YouTube

Credit imagine: Eurosport

România va înfrunta reprezentativele Germaniei și Armeniei, pe 8 și 11 octombrie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Înaintea duelului important cu echipa lui Hansi Flick, Alexandru Mitriță a vorbit despre revenirea la echipa națională.
Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a declarat că simte că a progresat în ultimul an și a analizat lotul Germaniei, arătându-se optimist că 'tricolorii' ar putea scoate un rezultat bun dacă ar intra pe teren cu o mentalitate bună.
"Mă bucur ca am revenit la echipa naționala după o pauză de un an. Pot spune că am crescut mult în ultimul timp, atât fizic, cât și psihic. Cred că orice jucător își dorește să fie aici. Am fost plecat în afara Europei și mi-am dorit să revin și să demonstrez că pot face față la un nivel bun.
Răzvan Lucescu m-a felicitat, mi-a zis să mă antrenez ca la echipa de club și mi-a urat multă baftă. Cu siguranță, echipa națională arată mult mai bine defensiv, dar și ofensiv, față de ultima mea convocare de acum un an. Avem un stil de joc care chiar daca e ofensiv e în același timp și agresiv, ceea ce este important.
Mergem la Hamburg să dăm tot ce avem mai bun. Să joci la Campionatul Mondial cred că e maximul pe care poți să ți-l dorești. Fiecare jucător visează la asta. Ei au jucători foarte buni, nu pot spune că Germania e peste Italia. Au un lot foarte bun. Trebuie să intrăm cu o mentalitate foarte bună, încrezători, iar dacă ascultăm și parcurgem toți pașii pe care mister îi indică, atunci o să scoatem un rezultat pozitiv.
Fizic de ce să nu facem față? Toți se pregătesc bine la club, eu zic că ne putem bate cu oricine. Suporterii trebuie să fie mereu alături de echipa națională, noi avem nevoie de ei și cu siguranță prezența lor este un plus pentru noi", a declarat Alexandru Mitriță pentru FRF TV.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE CU GERMANIA ȘI ARMENIA

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);
MIJLOCAȘI: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);
ATACANȚI: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).
Clasamentul din grupa României după 6 etape:
  • 1. Germania - 15 p.
  • 2. Armenia - 11 p.
  • 3. România - 10 p.
  • 4. Macedonia de Nord - 9 p.
  • 5. Islanda - 4 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
Programul României în luna octombrie:
  • Germania - România, 8 octombrie, ora 21:45
  • România - Armenia, 11 octombrie, ora 21:45
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo