România a început cu dreptul preliminariile Campionatului Mondial din Qatar (2022) cu o victorie cu 2-1 în fața Macedoniei de Nord pe Arena Națională. Cu toate acestea, următoarele două partide au fost un adevărat coșmar.
Dacă înfrângerea cu Germania a fost una așteptată, eșecul din Armenia a fost unul usturător și a adus naționala într-o situație neplăcută, cu doar trei puncte după primele trei meciuri.
Chiar dacă România, în afară de Germania, este cea mai bine poziționată în clasamentul FIFA dintre echipele din grupă, tricolorii se află abia pe locul patru în grupă după Armenia, Macedonia de Nord și Germania.
Fotbal
Analiză Eurosport. Cine va fi portarul dominant al naţionalei României în acest deceniu?
30/03/2021 LA 09:53
Drept urmare, Mirel Rădoi a fost aproape să își dea demisia, selecționerul recunoscând chiar după eșecul cu Armenia că ia serios în considerare acest lucru. Acum însă, secundul Nicolae Dică a dezvăluit cum l-a convins pe selecționer să continue.
„Am un impuls de demisie, îl am de când s-a terminat partida”, a declarat Mirel Rădoi.

Nicolae Dică l-a convins pe Mirel Rădoi să rămână

„Chiar dacă a trecut o săptămână, sentimentul de dezamăgire rămâne. Mai ales că în primul joc am reuşit să întoarcem rezultatul. Armenia nu ne-a surprins cu ceva extraordinar, ştiam cum joacă. Ne-au pus probleme imediat după ce au recuperat mingea. Toate parcă au fost contra noastră”, a declarat Dică pentru TelekomSport.
Am avut o discuţie cu el în care eu am spus că nu trebuie să plecăm. Argumentele sunt că Mirel a venit cu o nouă gândire, încercăm să jucăm un fotbal ofensiv, să marcăm goluri. Într-adevăr am avut probleme defensive, dar acesta a fost un risc asumat.
”Credem în jucători, avem nevoie să descoperim câţiva tineri buni în special în zona defensivă. Înfrângerea cu Armenia ne-a durut pe toţi, dar din punctul meu de vedere se vede o schimbare la echipa naţională. Mă întâlnesc pe stradă cu oameni care îmi spun că le place ce văd. Ideea este că avem de unde să plecăm şi să construim ceva. Nu putem face lucruri importante bătând din palme. Ai nevoie de timp, iar decizia noastră a fost să rămânem, pentru că noi credem că putem ajunge mai sus”, a adăugat Dică.
Fotbal
Max Nicu își amintește de relația rece cu Victor Pițurcă: ”A vrut să mă intimideze!”
29/03/2021 LA 06:26
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mirel Rădoi a anunțat lotul pentru primele partide din preliminariile Campionatului Mondial din 2022
17/03/2021 LA 08:02