În această seară au avut loc ultimele partide din zona europeană a grupelor preliminarii ale Campionatul Mondila din Qatar. Singura necunoscută privind calificarea directă era în grupa G, unde Olanda, Norvegia și Turcia avea șanse de a termina pe primul loc.
Batavii erau mari favoriți, ei având nevoie de minim un egal contra Elveției pentru a câștiuga grupa. Echipa lui Van Gaal și-a respectat statutul și nu a avut mari emoții contra scandinavilor, care fără Haaland nu au reușit să producă minunea.
Citește și:
Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
ACUM 15 ORE

Olanda, a 10-a echipă europeană calificată direct la campionatul Mondial

La pauză a fost 0-0, "Portocala Mecanică" fiind echipa care a dictat ritmul jocului, fără a avea însă mari ocazii de a marca. Repriza secundă s-a jucat cam în același fel, norvegienii nereușind nici măcar pe final de meci, când știau că nu mai au nicio șansă la calificare, să pună în real pericol poarta batavilor. În minutul 84 totul s-a clarificat, Steven Bergwijn marcând golul care îi asigura Olandei participarea la competiția supremă din fotbalul mondial, după o pauză de 8 ani. În final s-a făcut 2-0, Memphis Depay marcând în minutul 90+1 la capătul unui contra-atac purtat excelent de acelați Bergwijn.
În celălalt meci al grupei, Turcia a revenit de 0-1 în Muntenegru și s-a impus cu 2-1 prin golurile marcate de Kerem Akturkoglu (min.22) și Orkun Kokcu (min.60), terminând astfel pe locul secund în grupă și asigurându-și prezența la baraj.
În Grupa D, marea miză era locul secund, pentru care luptau Ucraina și Finlanda. Nordicii ar fi trebuit să bată Franța pentru a fi sigură de locul de baraj, dar după o primă repriză fără gol, campiona mondială și-a respectat statutul și s-a impus cu 2-0 prin golurile marcate de Benzema în minutul 67, la numai 9 minute de când a intrat pe teren, repsectiv Mbappe, în minutul 76. Atacantul lui PSG a ajuns pentru prima dată în carieră la 4 meciuri consecutive cu gol marcat pentru națională.
Ucraina a obținut cele 3 puncte de care avea nevoie în Bosnia pentru a prinde locul doi, învingând cu 2-0 grație reușitelor lui Zinchenko (min.59) și Dovbyk (min.79).
Și în grupa E s-au jucat ultimele două partide, dar acolo lucrurile erau clare, deși locul doi în grupă era încă în joc. Țara Galilor și Cehia și-l disputau, însă indiferent cine ar fi terminat pe locul 3 ar fi ajuns oricum la baraj, ocupând unul dintre cele 2 locuri disponibile prin intermediul Ligii Națiunilor. Cehii au învins Estonia cu 2-0, dar nu a fost suficient să urce pe locul secund, deoarece Țara Galilor a obținut contra Belgiei (1-1) punctul de care avea nevoie pentru a-și asigura această poziție.
Așadar, se cunosc toate cele 10 echipe europene calificate direct la Cupa Mondială de anul viitor, dar și cele 12 formații care vor lupta la barajul din luna martie pentru ultimele 3 locuri disponibile.
Cele 10 echipe din Europa calificate deja la Mondial
  • Franța
  • Anglia
  • Germania
  • Elveția
  • Spania
  • Serbia
  • Belgia
  • Danemarca
  • Croația
  • Olanda
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Argentina și Olanda s-au mai întâlnit într-un sfert de Mondial, în 1998. Povestea meciului de atunci
ACUM 20 ORE
Cupa Mondială FIFA
Ce record țintește Messi la meciul Argentinei cu Olanda din sferturile de finală ale Cupei Mondiale
IERI LA 16:38