Valentin Mihăilă a ajuns astăzi în cantonamentul echipei naționale a României, fiind convocat de selecționerul Mirel Rădoi pentru duelurile cu Germania și Armenia din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
Fotbalistul, care a fost accidentat până la finalul lunii august, a vorbit despre starea sa de sănătate și a explicat de ce a fost schimbat după o oră în meciul dintre Spal și Parma. Fostul jucător al Universității Craiova a comentat și modul în care s-a acomodat în Italia, precizând că se bucură de faptul că este coleg cu Buffon.
"Mă simt foarte bine, nu am mai nicio problemă. Am fost schimbat pentru că nu am avut un joc foarte reușit, dar nu a fost nicio problemă musculară. În Serie B sunt jucători care-și dau viața pe teren pentru fiecare punct. Mi s-a părut că fiecare se luptă pentru fiecare minge și pentru a aduce punct sau puncte pentru echipa lor. Se vede că este unul dintre cele mai grele campionate din lume.
Cupa Mondială FIFA
Buffon are o favorită surpriză la Mondial, în contextul în care Italia nu este printre participante
15/11/2022 LA 10:25
Sunt jucător profesionist și trebuie să-mi fac treaba acolo unde am contract, aș rămâne la Parma în Serie B încă un sezon dacă va fi cazul. Mă simt bine aici, tot ce e la club, baza sportivă, staff-ul tehnic, totul e ok. M-am acomodat repede acolo.
Cel mai tare m-a surprins venirea lui Buffon la echipă. Niciodată nu m-aș fi gândit, poate doar în visele mele, că voi fi coleg cu el. M-am înțeles bine cu el de când a venit, ne ajută, ne dă sfaturi și ne bucurăm că e lângă noi", a declarat Valentin Mihăilă pentru FRF TV.

"Au avut o viteză în plus față de noi"

Atacantul în vârstă de 21 de ani a analizat și meciul tur dintre România și Germania și a punctat ce a remarcat la jucătorii nemți, spunând că 'tricolorii' vor putea să marcheze în meciul de săptămâna viitoare dacă vor avea mai multă încredere în ei atunci când pornesc în ofensivă.
"Îmi doresc să fiu aici și demonstrez asta prin ceea ce fac la echipa de club. De când am trecut peste accidentare mi-am dorit să revin și să ajut echipa să obțină calificarea. Îmi plac meciurile cu intensitate, care au miză cu adevărat, și acele sclipiri îmi vin din instinct.
Am avut ceva dificultăți în apărare, trebuie să stăm mai compacți în defensivă, iar când avem mingea să atacăm cu mai multă încredere și cred că putem să marcăm cel puțin un gol.
M-a impresionat viteza cu care mișcau și controlau mingea, cum vedeau fazele și agilitatea cu care se mișcau. Mi-au părut cu o viteză în plus față de noi", a adăugat Mihăilă.
Meciurile României cu Germania și Armenia sunt programate pe 8 și 11 octombrie, de la ora 21:45, și vor fi transmise în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Serie B
Mihăilă, aproape de revenirea pe teren! Care este starea lui Dennis Man. Anunțul presei din Italia
04/11/2022 LA 17:47
Serie B
Campionatul din Europa cu 10 români este cel mai echilibrat din Europa! 3 puncte despart 7 echipe
19/10/2022 LA 11:30