Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Putem să marcăm în fața Germaniei!" Primele declarații ale lui Mihăilă după revenirea la echipa națională

Bianca Dumitru

Publicat 03/10/2021 la 17:06 GMT+3

Valentin Mihăilă a fost convocat de Mirel Rădoi pentru partidele cu Germania și Armenia. Ajuns în cantonamentul echipei naționale, fotbalistul a vorbit despre starea sa de sănătate și despre cum s-a acomodat la Parma, dar și despre așteptările pe care le are în meciurile din preliminariile Cupei Mondiale.

Valentin Mihăilă

Credit imagine: facebook

Valentin Mihăilă a ajuns astăzi în cantonamentul echipei naționale a României, fiind convocat de selecționerul Mirel Rădoi pentru duelurile cu Germania și Armenia din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
Fotbalistul, care a fost accidentat până la finalul lunii august, a vorbit despre starea sa de sănătate și a explicat de ce a fost schimbat după o oră în meciul dintre Spal și Parma. Fostul jucător al Universității Craiova a comentat și modul în care s-a acomodat în Italia, precizând că se bucură de faptul că este coleg cu Buffon.
"Mă simt foarte bine, nu am mai nicio problemă. Am fost schimbat pentru că nu am avut un joc foarte reușit, dar nu a fost nicio problemă musculară. În Serie B sunt jucători care-și dau viața pe teren pentru fiecare punct. Mi s-a părut că fiecare se luptă pentru fiecare minge și pentru a aduce punct sau puncte pentru echipa lor. Se vede că este unul dintre cele mai grele campionate din lume.
Sunt jucător profesionist și trebuie să-mi fac treaba acolo unde am contract, aș rămâne la Parma în Serie B încă un sezon dacă va fi cazul. Mă simt bine aici, tot ce e la club, baza sportivă, staff-ul tehnic, totul e ok. M-am acomodat repede acolo.
Cel mai tare m-a surprins venirea lui Buffon la echipă. Niciodată nu m-aș fi gândit, poate doar în visele mele, că voi fi coleg cu el. M-am înțeles bine cu el de când a venit, ne ajută, ne dă sfaturi și ne bucurăm că e lângă noi", a declarat Valentin Mihăilă pentru FRF TV.

"Au avut o viteză în plus față de noi"

Atacantul în vârstă de 21 de ani a analizat și meciul tur dintre România și Germania și a punctat ce a remarcat la jucătorii nemți, spunând că 'tricolorii' vor putea să marcheze în meciul de săptămâna viitoare dacă vor avea mai multă încredere în ei atunci când pornesc în ofensivă.
"Îmi doresc să fiu aici și demonstrez asta prin ceea ce fac la echipa de club. De când am trecut peste accidentare mi-am dorit să revin și să ajut echipa să obțină calificarea. Îmi plac meciurile cu intensitate, care au miză cu adevărat, și acele sclipiri îmi vin din instinct.
Am avut ceva dificultăți în apărare, trebuie să stăm mai compacți în defensivă, iar când avem mingea să atacăm cu mai multă încredere și cred că putem să marcăm cel puțin un gol.
M-a impresionat viteza cu care mișcau și controlau mingea, cum vedeau fazele și agilitatea cu care se mișcau. Mi-au părut cu o viteză în plus față de noi", a adăugat Mihăilă.
Meciurile României cu Germania și Armenia sunt programate pe 8 și 11 octombrie, de la ora 21:45, și vor fi transmise în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo