România a obținut victoria în primul meci din această toamnă din calificările Cupei Mondiale din Qatar. Naționala lui Mirel Rădoi și-a luat revanșa în Islanda, grație golurilor marcate de Dennis Man și Nicolae Stanciu, și a acumulat 6 puncte, fiind pe locul 4 în clasamentul grupei J.
După meci, selecționerul islandezilor a comentat prestația echipei sale, care are acum șanse minime de a mai ajunge la Campionatul Mondial de anul viitor. Arnar Vidarsson a subliniat că și generația jucătorilor care au mers cu Islanda la turneele finale ale Campionatelor Europene și Mondiale au pierdut multe jocuri la vremea lor, înainte ca echipa să devină atât de bună pe cât a fost mai târziu, arătându-se încrezător în viitorul acestei generații pe care România a înfruntat-o aseară.
"Am pierdut aproape cât de mulți oameni putem pierde. Trebuie să lucrăm restul, dar va fi dificil. Deci, acest lucru se poate termina în mai multe feluri. Dacă luăm patru puncte din următoarele meciuri, ar putea fi diferit. Situația în echipă nu este deloc bună, dar acest lucru se poate schimba.
Serie A
Fotbalistul debutat de Rădoi la națională, pe lista a două cluburi din Serie A! Unde ar putea ajunge
12/01/2022 LA 14:41
Trebuie să ne întoarcem cu 10 ani în urmă, când echipa noastră care mergea la Campionatul European începea să joace împreună. Când a început să câștige meciuri. Suntem exact în același punct acum și, desigur, sperăm că tinerii care vin la echipă pot ajunge la nivelul celor mai buni jucători ai noștri.
Când acea generație a început să joace, au existat destul de multe înfrângeri la rând. Suntem acolo acum. Echipa respectivă avea, de asemenea, 4-5-6 jucători foarte experimentați care ajutau. Ne dăm seama unde suntem. Când vedem cum a jucat echipa în această seară și care au fost mentalitatea și sincronizarea, sunt destul de convins că nu trebuie să avem atât de multe eșecuri înainte de a putea începe să ne atingem obiectivele", a declarat selecționerul Islandei după meciul cu România.

Reacția lui Mirel Rădoi după victoria din Islanda

După meciul cu Islanda, încheiat cu scorul de 0-2, Mirel Rădoi consideră că și-a luat revanșa după barajul de la Euro 2020 de anul trecut, dar vrea să rămână cu picioarele pe pământ în ceea ce privește următoarele meciuri din grupă. Selecționerul României a vorbit despre jucătorii care s-au accidentat până acum și despre următorul adversar, în fața căruia a spus că 'tricolorii' trebuie să fie atenți.
"Chiar dacă nu am realizat mare lucru, a fost o victorie mare, chiar și o revanșă. Contează foarte mult pentru viitor, ce înseamnă moralul jucătorilor, echipei, încrederea și de aici putem merge cu încredere mai mare către următoarea partidă. Să sperăm că de acum încolo vom începe să legăm victoriile și după vedem care sunt șansele noastre pentru mondial după această lună.
În momentul de față nu mă gândesc decât cum vom recupera jucătorii. Această victorie vine cu sacrificii mari, Denis Drăguș a simțit ceva ieri la antrenament, Denis Alibec astăzi, Florin Tănase pe care puteam să îl folosim și număr 9 fals, la fel și el s-a accidentat, Markovic este și el puțin obosit. Vom vedea ce vom face și ce soluții vom găsi în atac la meciurile următoare pentru că trebuie să marcăm goluri.
Acum am auzit rezultatul din Macedonia, 0-0. Până la urmă este important să vedem cum facem ca noi să putem să adunăm cât mai multe puncte, pentru că altfel avem speranțe de la alte meciuri și noi nu reușim să câștigăm. Deocamdată mă interesează meciul cu Liechtenstein, pare un meci foarte ușor, dar am auzit că au pierdut doar cu 2-0 cu Germania, sunt curios să văd partida. Sunt sigur că Germania a dominat la capitolul ocazii, posesie, dar aș vrea să văd și sistemele de joc, dacă au schimbat ceva. Din punctul meu de vedere, partida cu Liechtenstein este cea mai importantă dintre aceste trei meciuri. Venim după o victorie în Islanda, poate fi o doză prea mare de euforie și să nu cădem într-o capcană în care să ne facem de râs contra Liechtensteinului", a declarat Mirel Rădoi, la finalul partidei.
Următorul meci al României din calificările la Campionatul Mondial din 2022, cel cu Liechtenstein, este programat duminică, 5 septembrie, de la ora 21:45.
Fotbal
"Am trecut clasa!" Ce notă și-a dat Mirel Rădoi după mandatul de la naționala României
26/12/2021 LA 09:02
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43