Mirel Rădoi a anunțat la finalul partidei cu Armenia că va pleca de la echipa națională la finalul acestei campanii de calificare, indiferent de poziția pe care va termina România în Grupa J, spunând că nu își va prelungi contractul cu Federația Română de Fotbal, care expiră în luna noiembrie.
La mai puțin de 24 de ore de la anunțul lui Rădoi, Aurel Țicleanu a vorbit despre posibila plecare a lui acestuia de la cârma naționalei României, dar și despre opțiunile celor de la FRF, iar Mihai Stoichiță a spus că forul își dorește să-l convingă pe Mirel Rădoi să rămână la echipă, precizând că există încredere în grupul puternic pe care acesta l-ar putea crea în următorii ani.
Adrian Mutu, despre care s-a spus că este una dintre opțiunile Federației Române de Fotbal în cazul în care Rădoi nu poate fi convins să se răzgândească, a comentat și el anunțul selecționerului. Fostul antrenor al naționalei U21 a României a spus că a fost surprins de ceea ce a declarat Rădoi la conferința de presă, punctând că s-ar fi așteptat ca acesta să aibă parte de mai multă susținere.
Fotbal
Nume mari la inaugurarea stadionului din Pomârla! Ce jucători vor evolua pe noua arenă
22/06/2022 LA 15:18
"M-a luat prin surprindere, nu mă așteptam. Dar probabil el știe mai bine ce e în sufletul lui și prin câte a trecut. Eu cred că nu a fost corect ce i s-a întâmplat de-a lungul timpului, cred că trebuia să fie mult mai răbdător cu el. Atunci când a avut susținere a și dovedit, mă refer la naționala de tineret. O să vedem ce se întâmplă, poate o să se răzgândească, în momentul de față a spus ce a spus", a declarat Adrian Mutu, potrivit Pro TV.
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235746.png

Cine i-ar putea lua locul lui Rădoi

Federația Română de Fotbal a început deja să caute o variantă bună pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi. Potrivit AS.ro, printre antrenorii vizați de oficialii forului național se numără Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Adrian Mutu, acesta din urmă având însă șanse mici de a-i urma lui Rădoi pe banca tehnică a echipei naționale în condițiile în care FRF nu-și va dori să riște înaintea barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar.
Principala țintă a celor de la Federație ar fi Gică Hagi, care și-a exprimat în trecut dorința de a deveni selecționerul României. Ceea ce îl diferențiază pe antrenorul celor de la Farul de ceilalți candidați este faptul că majoritatea jucătorilor de la națională au fost formați de-a lungul timpului la academia sa de fotbal.
O altă variantă ar fi Cosmin Olăroiu, care este liber de contract și despre care Rădoi a spus în urmă cu câteva săptămâni că este cea mai bună soluție pe care FRF ar avea-o la dispoziție în condițiile în care este unul dintre cei mai buni antrenori români și ar veni la națională fără mari pretenții financiare.
Nu în ultimul rând, Federația Română de Fotbal s-ar putea orienta și către Victor Pițurcă. Tehnicianul este, de asemenea, fără angajament și pare dispus să se întoarcă la echipa națională, dorindu-și să-și îndeplinească visul de a califica România la un turneu mondial.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Liga Națiunilor UEFA
Ce variante are FRF pentru postul de selecționer dacă Edi Iordănescu pleacă de pe banca naționalei
16/06/2022 LA 09:31
Fotbal
Remiză spectaculoasă la meciul de retragere al lui Adrian Mutu! Ce a declarat fostul fotbalist
12/06/2022 LA 20:08