Mirel Rădoi a surprins din nou pe toată lumea la acest meci și a ales o formulă de joc ofensivă. Toată presa din România a vorbit despre cum selecționerul ”nu se dezminte”, însă strategia sa părea să funcționeze în debutul meciului.
Cu toate că Germania a avut prima ocazie a meciului prin șutul periculos al lui Emre Can în minutul 4, România a pus probleme serioase în următoarele minute, mai întâi printr-un șut al lui Keșeru și apoi printr-o acțiune aproape perfectă, care a desfăcut apărarea Germaniei. Chiricheș a trimis o pasă care a depășit întreaga defensivă germană, profitând de linia avansată. Mingea a ajuns la Valentin Mihăilă, însă voleul jucătorului Parmei a trecut peste poartă.
Așadar un început bun de meci - prima mare ocazie a partidei ne-a aparținut. Rădoi a anticipat bine că apărarea avansată a nemților poate fi exploatată, așa cum pățește în ultima vreme Bayern.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18

România - Germania 0-1. Florin Niță, cel mai bun jucător al tricolorilor

Cu toate acestea, Germania a pus ulterior stăpânire totală pe joc și a dominat copios prima parte a partidei. De altfel, această dominare s-a și concretizat în minutul 17 atunci când pasa excelentă a lui Havertz l-a găsit perfect pe Gnabry în careu, cel care a deschis scorul fără probleme din fața lui Niță.
Repriza a doua a continuat în același ritm. Germania a avut mingea și a completat aproximativ de trei ori mai multe pase decât naționala noastră. De cealaltă parte, România l-a avut pe Niță, cel care a fost decisiv în mai multe rânduri și a salvat mai multe goluri ca și făcute.
Germanii au făcut o singură schimbare până în minutul 90 iar finalul partidei i-a surprins pe tricolori dominând meciul și fiind chiar aproape de a marca prin Stanciu, însă în cele din urmă nemții au fost cei care au plecat cu cele trei puncte.
Așadar România pierde, previzibil, cu Germania și rămâne cu trei puncte după primele două partide din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. Pentru tricolori urmează meciul cu liderul surpriză al grupei, Armenia, miercuri de la 19:00.
Fotbal
Edi Iordănescu, în pole-position să preia naționala României: "Au fost mai multe contacte!"
13/01/2022 LA 19:34
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28