Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România 2-0 Liechtenstein | 'Tricolorii' lui Rădoi, două victorii în primele două meciuri ale toamnei

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/09/2021 la 23:35 GMT+3

România - Liechtenstein poate fi partida în care tricolorii vor lega 2 victorii în meciurile oficiale după o pauză foarte mare. Jocul bun din Islanda și adversarul modest ne dau încredere că jucătorii lui Mirel Rădoi vor obține succesul care să-i păstreze în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022.

Răzvan Marin și Ianis Hagi (România)

Credit imagine: Getty Images

România 2-0 Liechtenstein

Min. 90+2: Final de meci. România se impune cu 2-0 și urcă pe locul 3 în clasamentul grupei J, cu 9 puncte.
Min. 18: GOOOL România! Cristi Manea dublează avantajul 'tricolorilor' după o pasă a lui Ianis Hagi.
Min. 11: GOOOL România! Alin Toșca deschide scorul cu un șut din exteriorul careului.
Min. 1: A început meciul.
Echipele de start:
România: Niță - Manea, Nedelcearu, Rus, Toșca - Stanciu, R. Marin, Olaru - Hagi, Markovic, Cordea
Rezerve: Vlad, Aioani, Rațiu, Cicâldău, Sorescu, Nedelcu, M. Marin, Man, Ghiță, Camora
Liechtenstein: Buchel - F. Wolfinger, Grunenfelder, Malin, Hofer, Goppel - Frick, Frommelt, Hasler - Kardesoglu, Frick
Rezerve: Hobi, Lo Russo, Kaufmann, Koller, Kollmann, Ospelt, Sele, Spirig, S. Wolfinger, Yildiz

UPDATE / Tricolorii și-au ales numerele pentru partida cu Liechtenstein, programată pe Arena Națională, de la ora 21:45.
1. Florin Niță 2. Andrei Rațiu 3. Alin Toșca 4. Cristian Manea 5. Ionuț Nedelcearu 6. Vlad Chiricheș 7. Andrei Cordea 8. Alexandru Cicâldău 9. Jovan Markovic 10. Ianis Hagi 12. Andrei Vlad 13. Deian Sorescu 14. Dragoș Nedelcu 15. Marius Marin 16. Marian Aioani 17. Adrian Rus 18. Răzvan Marin 19. Darius Olaru 20. Dennis Man 21. Virgil Ghiță 22. Mario Camora 23. Nicolae Stanciu
Tricourile de meci pentru România - Liechtenstein
România a câștigat cu 2-0 în Islanda, dar victoria din insulă nu valorează nimic dacă nu e dublată de un succes contra Liechtensteinului, outsidera grupei din care fac parte tricolorii în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.
Jocul bun din urmă cu 4 zile poate oferi încrederea necesară tricolorilor pentru a lega pentru prima dată după o pauză de 2 ani două victorii în meciurile oficiale. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în toamana lui 2019, când România a câștigat 1-0 cu Malta și 3-0 în Insulele Feroe într-un interval de 4 zile, în preliminariile EURO 2020.
Adversarul din această seară este unul modest, dar, așa cum admitea și Mirel Rădoi la conferința de presă, Liechtensteinul este o echipă "ciudată", care poate crea probleme. Dovadă este meciul cu Germania de acum 4 zile. Primul meci al nemților cu Hansi Flick pe bancă părea că va fi o victorie la scor, dar nu a fost așa. Germania s-a impus cu 2-0, dar primul gol a venit abia în minutul 41, chiar dacă din garnitura de start a germanilor au făcut parte cei mai buni jucători.

România - Liechtenstein | Mirel Rădoi are probleme serioase de lot

Așadar, România trebuie să fie foarte atentă la meciul de pe Arena Națională din această seară, care va fi primul cu public în tribune după mai bine de un și jumătate. Istoricul meciurilor cu Liechtenstein nu ne creează mari emoții, România câștigând toate cele 4 întâlniri directe de până acum. Însă ultima dintre ele a avut loc în 1999, astfel că acest lucru nu mai este deloc relevant, fotbalul schimbându-se mult de atunci, iar sintagma că "nu mai există echipe mici" a fost tot mai des demonstrată de rezultate suprinzătoare.
Dacă moralul tricolorilor este la cote ridicate după victoria din Islanda, Mirel Rădoi se confruntă cu probleme seriaose de lot, în special la nivelul liniei ofensive. Denis Alibec s-a accidentat în meciul din Islanda și va absenta o bună perioadă de timp, iar Dorin Rotariu și Denis Drăguș au părăsit și ei lotul naționalei sâmbătă. Primul a ieșit pozitiv la testul de Covid-19, iar al doilea a acuzat probleme medicale.
Astfel, soluțiile lui Rădoi pentru atac se reduc serios, singurul atacant pur sânge rămas în lot fiind tânărul Jovan Markovic de la Universitate Craiova, care și-a făcut debutul în partida de la Reykjavik.
România - Liechtenstein va fi deseară, de la ora 21:45, iar cele mai importante aspecte de pe parcursul partidei vor fi în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo