Federația Română de Fotbal a anunțat azi că tragerea la sorți pentru play-off-ul european de calificare la Campionatul Mondial din Qatar 2022 va avea loc pe 26 noiembrie 2021, de la ora 18:00, la Zurich. Naționala condusă de Mirel Rădoi are șanse marisă prindă acest play-off, dar drumul spre turneul final va fi oricum complicat.
În play-off vor participa 12 echipe: cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare și primele două cel mai bine clasate în Liga Națiunilor și care nu vor termina pe primele două locuri în preliminarii.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Shevchenko, mesaj emoționant pentru naționala Ucrainei după ratarea calificării la CM din Qatar
06/06/2022 LA 08:00

Posibile adversare pentru România

Națiunile vor fi împărțite în trei grupe cu patru echipe. Meciurile din fiecare grupă se vor disputa în sistem de semifinale și finală. Cele trei echipe triumfătoare se vor alătura celor zece câștigătoare din grupele preliminare pentru a reprezenta Europa la cea de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial Qatar 2022.
EL CLASICO | ARMA SECRETĂ PE CARE CARLO ANCELOTTI VREA SĂ O ARUNCE ÎN LUPTA CU BARCELONA
România ocupă în acest moment locul doi în Grupa J și mai are de disputat două partide, cu Islanda și Liechtenstein. Două victorii le-ar asigura tricolorilor calificarea în play-off, fără a depinde de celelalte rezultate.
Programul României este următorul:
Joi, 11 noiembrie: ROMÂNIA – Islanda, ora 21:45 – Stadion Steaua (București)
Duminică, 14 noiembrie: Liechtenstein – ROMÂNIA, ora României 19:00 – Stadion Rheinpark (Vaduz)
Posibile adversare pentru tricolori în acest moment ar fi Serbia / Portugalia, Spania / Suedia, Elveția, Ucraina, Scoția, Norvegia, Croația / Rusia, Polonia, Cehia, Țara Galilor, Austria (ultimele două ar urma să vină prin Liga Națiunilor).
În precedentul play-off de calificare la un turneu final, pentru Euro 2020, România a fost eliminată de Islanda.

Cu sau fără Mirel Rădoi în play-off?

Rămâne de văzut acum dacă România va merge cu Mirel Rădoi în play-off, în cazul unei calificări, având în vedere că a anunțat că nu va mai continua la echipa națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein.
Chiar dacă speră în continuare ca Mirel Rădoi să se răzgândească și să-și prelungească înțelegerea, reprezentanții FRF continuă să analizeze variantele pe care le au. Potrivit Sport.ro, Victor Pițurcă este cel care se află acum pe lista scurtă a favoriților pentru a prelua echipa națională după plecarea lui Rădoi.
Antrenorul în vârstă de 65 de ani este liber de contract și are avantajul de a fi reușit în trecut să califice România la două ediții ale Campionatului European, în 2000 și 2008. În plus, tehnicianul pare dispus să se întoarcă la echipa națională, dorindu-și să-și îndeplinească visul de a duce echipa națională la un turneu mondial.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Ucrainei, reacție dureroasă după ratarea calificării la Mondial! "E greu să spun ceva"
06/06/2022 LA 04:27
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Țara Galilor, pentru a doua oară în istorie la Campionatul Mondial
05/06/2022 LA 18:43