Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a anunțat data tragerii la sorți pentru play-off-ul Cupei Mondiale 2022. Traseu și posibile adversare pentru România

Andrei Nicolae

Actualizat 21/10/2021 la 17:29 GMT+3

România are șanse mari să ajungă în play-off-ul pentru Cupa Mondială – zona Europa. Tragerea la sorți va avea loc pe 26 noiembrie 2021, la Zurich.

Bucuria 'tricolorilor' după golul lui Ianis Hagi

Credit imagine: Getty Images

Federația Română de Fotbal a anunțat azi că tragerea la sorți pentru play-off-ul european de calificare la Campionatul Mondial din Qatar 2022 va avea loc pe 26 noiembrie 2021, de la ora 18:00, la Zurich. Naționala condusă de Mirel Rădoi are șanse marisă prindă acest play-off, dar drumul spre turneul final va fi oricum complicat.
În play-off vor participa 12 echipe: cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare și primele două cel mai bine clasate în Liga Națiunilor și care nu vor termina pe primele două locuri în preliminarii.

Posibile adversare pentru România

Națiunile vor fi împărțite în trei grupe cu patru echipe. Meciurile din fiecare grupă se vor disputa în sistem de semifinale și finală. Cele trei echipe triumfătoare se vor alătura celor zece câștigătoare din grupele preliminare pentru a reprezenta Europa la cea de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial Qatar 2022.
România ocupă în acest moment locul doi în Grupa J și mai are de disputat două partide, cu Islanda și Liechtenstein. Două victorii le-ar asigura tricolorilor calificarea în play-off, fără a depinde de celelalte rezultate.
Programul României este următorul:
Joi, 11 noiembrie: ROMÂNIA – Islanda, ora 21:45 – Stadion Steaua (București)
Duminică, 14 noiembrie: Liechtenstein – ROMÂNIA, ora României 19:00 – Stadion Rheinpark (Vaduz)
Posibile adversare pentru tricolori în acest moment ar fi Serbia / Portugalia, Spania / Suedia, Elveția, Ucraina, Scoția, Norvegia, Croația / Rusia, Polonia, Cehia, Țara Galilor, Austria (ultimele două ar urma să vină prin Liga Națiunilor).
În precedentul play-off de calificare la un turneu final, pentru Euro 2020, România a fost eliminată de Islanda.

Cu sau fără Mirel Rădoi în play-off?

Rămâne de văzut acum dacă România va merge cu Mirel Rădoi în play-off, în cazul unei calificări, având în vedere că a anunțat că nu va mai continua la echipa națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein.
Chiar dacă speră în continuare ca Mirel Rădoi să se răzgândească și să-și prelungească înțelegerea, reprezentanții FRF continuă să analizeze variantele pe care le au. Potrivit Sport.ro, Victor Pițurcă este cel care se află acum pe lista scurtă a favoriților pentru a prelua echipa națională după plecarea lui Rădoi.
Antrenorul în vârstă de 65 de ani este liber de contract și are avantajul de a fi reușit în trecut să califice România la două ediții ale Campionatului European, în 2000 și 2008. În plus, tehnicianul pare dispus să se întoarcă la echipa națională, dorindu-și să-și îndeplinească visul de a duce echipa națională la un turneu mondial.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo