Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se împlinesc 24 de ani de la ultima prezență a României la turneul final al Campionatului Mondial

Bianca Dumitru

Publicat 14/11/2021 la 22:54 GMT+2

România a ratat în această seară calificarea la baraj, în ciuda victoriei din Liechtenstein. În 2022 se vor împlini 22 de ani de la ultima prezență a echipei naționale la un turneu final.

Hagi în România - Islanda

Credit imagine: Getty Images

România a reușit să câștige în Liechtenstein în această seară, scor 0-2, însă rezultatul nu îi ajută pe 'tricolori' să obțină calificarea la baraj. Echipa lui Mirel Rădoi încheie această campanie de calificare pe locul 3 al grupei J, cu un punct în spatele Macedoniei de Nord, care ocupă a doua poziție a clasamentului după victoria cu 3-1 în fața Islandei.
Naționala tricoloră va ajunge astfel în 2022 la 24 de ani în care nu a obținut nicio calificare la turneul final al unui Campionat Mondial. Ultima prezență a României datează din 1998, când echipa pregătită atunci de Anghel Iordănescu a ajuns până în optimile de finală. Atunci, în lotul naționalei se aflau, printre alții, Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Adrian Ilie și Bogdan Stelea.
Iată cum a arătat echipa de start a României în meciul cu Croația, din optimile CM 1998: Stelea - Petrescu, Ciobotariu, Popescu, Filipescu - Hagi, Gabi Popescu, Gâlcă, Dorinel Munteanu - Moldovan, Adi Ilie.
Cea mai bună performanță a 'tricolorilor' la un Campionat Mondial a fost înregistrată în 1994, când România a ajuns până în sferturile de finală ale competiției.
Istoria participării României la turneul final al Campionatului Mondial
În ceea ce privește ultimii 20 de ani, echipa națională a ajuns cel mai departe în preliminarii în 2002 și 2014, când calificarea a fost pierdută la baraj, în urma înfrângerilor cu Slovenia, respectiv Grecia.

RĂDOI: "PENTRU MINE ESTE UN EȘEC DIN PUNCT DE VEDERE PROFESIONAL"

După meciul din Liechtenstein, Mirel Rădoi a avut un discurs echilibrat și a admis că nu a avut emoții privind victoria României de la Vaduz. Selecționerul a recunoscut că a început să spere în momentul în care Islanda a restabilit egalitatea la Skopje și a spus că ratarea barajului este un eșec profesional pentru el, punctând totodată că se poate observa un progres al echipei naționale.
"Am avut ceva speranțe din partea cealaltă la scorul de 1-1, dar, așa cum am spus și înainte de meci, erau șanse foarte mici. Cred că este important până la urmă felul cum ne-am prezentat noi și, chiar dacă am întâlnit o echipă slabă, am ratat mult, scorul putea fi mult mai mare.
În concluzie, cred că, față de campania trecută unde am terminat pe locul 4, este un plus, dar așa cum am mai spus, pentru mine este un eșec din punct de vedere profesional. Pentru jucători consider că e un plus față de campania trecută", a declarat Rădoi la Pro X.
Clasamentul final al grupei J:
  • 1. Germania - 27 p.
  • 2. Macedonia de Nord - 18 p.
  • 3. România - 17 p.
  • 4. Armenia - 12 p.
  • 5. Islanda - 9 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo