România a reușit să câștige în Liechtenstein în această seară, scor 0-2, însă rezultatul nu îi ajută pe 'tricolori' să obțină calificarea la baraj. Echipa lui Mirel Rădoi încheie această campanie de calificare pe locul 3 al grupei J, cu un punct în spatele Macedoniei de Nord, care ocupă a doua poziție a clasamentului după victoria cu 3-1 în fața Islandei.
Naționala tricoloră va ajunge astfel în 2022 la 24 de ani în care nu a obținut nicio calificare la turneul final al unui Campionat Mondial. Ultima prezență a României datează din 1998, când echipa pregătită atunci de Anghel Iordănescu a ajuns până în optimile de finală. Atunci, în lotul naționalei se aflau, printre alții, Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Adrian Ilie și Bogdan Stelea.
Iată cum a arătat echipa de start a României în meciul cu Croația, din optimile CM 1998: Stelea - Petrescu, Ciobotariu, Popescu, Filipescu - Hagi, Gabi Popescu, Gâlcă, Dorinel Munteanu - Moldovan, Adi Ilie.
Fotbal
FRF are o nouă variantă pentru banca echipei naționale! Ce antrenor au pus pe listă
ACUM 3 ORE
Cea mai bună performanță a 'tricolorilor' la un Campionat Mondial a fost înregistrată în 1994, când România a ajuns până în sferturile de finală ale competiției.
https://i.eurosport.com/2021/11/14/3254269.png
În ceea ce privește ultimii 20 de ani, echipa națională a ajuns cel mai departe în preliminarii în 2002 și 2014, când calificarea a fost pierdută la baraj, în urma înfrângerilor cu Slovenia, respectiv Grecia.

RĂDOI: "PENTRU MINE ESTE UN EȘEC DIN PUNCT DE VEDERE PROFESIONAL"

După meciul din Liechtenstein, Mirel Rădoi a avut un discurs echilibrat și a admis că nu a avut emoții privind victoria României de la Vaduz. Selecționerul a recunoscut că a început să spere în momentul în care Islanda a restabilit egalitatea la Skopje și a spus că ratarea barajului este un eșec profesional pentru el, punctând totodată că se poate observa un progres al echipei naționale.
"Am avut ceva speranțe din partea cealaltă la scorul de 1-1, dar, așa cum am spus și înainte de meci, erau șanse foarte mici. Cred că este important până la urmă felul cum ne-am prezentat noi și, chiar dacă am întâlnit o echipă slabă, am ratat mult, scorul putea fi mult mai mare.
În concluzie, cred că, față de campania trecută unde am terminat pe locul 4, este un plus, dar așa cum am mai spus, pentru mine este un eșec din punct de vedere profesional. Pentru jucători consider că e un plus față de campania trecută", a declarat Rădoi la Pro X.
Clasamentul final al grupei J:
  • 1. Germania - 27 p.
  • 2. Macedonia de Nord - 18 p.
  • 3. România - 17 p.
  • 4. Armenia - 12 p.
  • 5. Islanda - 9 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Dan Petrescu l-a exclus din lot pe Alibec după meciul cu Clinceni! Prima reacție a clubului
ACUM 6 ORE
Romanian Liga I
Haos la CFR! Alibec s-ar fi săturat de Dan Petrescu și a plecat de pe bancă în timpul meciului
ACUM 16 ORE