De MARIAN URSESCU
Galezii vor să se califice din nou la o ediție a Cupei Mondiale de fotbal după 64 de ani de pauză. Nu au mai făcut-o din 1958. Dacă vor trece de Ucraina vor ajunge în Qatar, în luna decembrie, dar lucrurile sunt mai complicate decât oricând.
Managerul echipei Țării Galilor, Robert Page a declarat pentru BBC că "majoritatea suporterilor din întreaga lume vor ca Ucraina să meargă mai departe", în semn de solidaritate după invazia Rusiei înUcraina, în acest război fiind uciși mii de oameni.
Cupa Mondială FIFA
Bonus uriaș pentru Bale&co după calificarea la Mondialul din Qatar! Cât vor primi galezii
10/06/2022 LA 15:05

Primiți cu multă căldură la Cardiff

Naționala Ucrainei a avut parte de o "primire caldă galeză". Refugiaților ucraineni din Marea Britanie li s-au oferit bilete la meciul de la Cardiff. Prim-ministrul Țării Galilor, Mark Drakeford, a trimis un mesaj de sprijin echipei galeze, dar a adăugat că acest joc este o „oportunitate pentru noi de a ne reafirma sprijinul pentru Ucraina, împotriva actului de război neprovocat și brutal al Rusiei”.
Drakeford a continuat spunând: "Ar fi fantastic pentru echipă și suporterii galezi să avem echipa noastră la Cupa Mondială din noiembrie. În același timp, dacă am putea înlătura durerea Ucrainei, am face-o".

"Suntem alături de ei, dar afacerile sunt afaceri!"

"Au câștigat Eurovision Song Contest pentru că au avut sprijinul lumii", a decalarat și Robert Page pentru sursa citată. Managerul galez spune însă că echipa sa va juca doar cu gândul la calificare. "Dacă am putea să eliminăm durerea prin care trece Ucraina, am face-o într-o clipă. Dar când vine vorba de fotba, vom dori să câștigăm acest joc. Afacerile sunt afaceri", a declarat Page.
Ucraina a învins Scoția cu 3-1 miercurea trecută și acum pregătește finala cu Țara Galilor, de la Cardiff. "Toată lumea știe situația din Ucraina. Visăm ca echipă să fim la Cupa Mondială, să aducem o mică bucurie oamenilor din țara naostră. Mai avem un meci și trebuie să-l câștigăm", a declarat Oleksandr Zinchenko, jucătorul lui Manchester City.
Secretarul galez Simon Hart a spus că o calificare a echipei britanice la prima Cupă Mondială după 64 de ani "ar fi un moment cu adevărat istoric pentru sportul galez. Oricât de mult îmi doresc o victorie a Țării Galilor, inima mea este și pentru echipa ucraineană, pentru situația actuală în țara lor. Deși va exista un singur câștigător pe teren, națiunea galeză va continua să fie solidară cu poporul Ucrainei".
Oamenii din Țara Galilor au strâns până acum milioane de lire sterline pentru fondul umanitar al Ucrainei și, dintre cele 14 milioane de ucraineni strămutați în urma conflictului, Țara Galilor a găzduit aproape 2.000, cu peste 3.300 de vize aprobate.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Shevchenko, mesaj emoționant pentru naționala Ucrainei după ratarea calificării la CM din Qatar
06/06/2022 LA 08:00
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Ucrainei, reacție dureroasă după ratarea calificării la Mondial! "E greu să spun ceva"
06/06/2022 LA 04:27