Italia, câștigătoarea Euro 2020, nu a reușit să câștige semifinala barajului cu Macedonia de Nord de pe teren propriu. Echipa lui Roberto Mancini a dominat partida de la Palermo, dar nu a putut înscrie. Contrar tuturor așteptărilor, macedonenii au înscris în minutul 90+2, prin Trajkovski, și au lăsat campioana Europei acasă.
Turneul final din Qatar va fi cel de-al doilea consecutiv pe care Italia îl va rata, fiind învinsă și la barajul din 2017, pentru Campionatul Mondial din 2018, de Suedia.
După meci, Jorginho a comentat înfrângerea în fața Macedoniei de Nord cu lacrimi în ochi. Fotbalistul lui Chelsea a amintit de cele două penalty-uri ratate de el în meciurile cu Elveția din faza grupelor, lovituri care ar fi putut aduce victoriile Italiei și, implicit, calificarea directă la turneul final.
Ligue 1
Cât de afectată va fi PSG dacă Mbappe va decide să plece din Franța! "Mă iau durerile de stomac"
19/05/2022 LA 04:20
"E dificil de explicat ce s-a întâmplat, greu de găsit răspunsuri, doare, doare foarte tare. Am creat foarte multe ocazii, am dominat jocul, dar nu am putut finaliza, este o realitate care trebuie spusă. Mereu am exprimat un fotbal bun, dar în ultimele meciuri am avut probleme la finalizare.
Sincer, e greu pentru că trebuie să fim realiști... Mă doare când mă gândesc la cele două penalty-uri ratate, încă mă gândesc la ele și o să mă gândesc toată viața, din păcate. Să nu reușești de două ori să îți ajuți echipa cântărește foarte mult. Acum se spune că trebuie să mergem mai departe, dar doare foarte tare", a declarat Jorginho, citat de Gazzetta dello Sport.
La rândul său, Marco Verratti a spus că eșecul de la baraj este foarte greu de digerat, punctând că golul lui Trajkovski a fost un "coșmar".
"Ne-a mers prost și este greu de acceptat. Am trecut de la cea mai mare bucurie de acum câteva luni, cu victoria la Campionatul European, la înfrângerea de acum. Dar sunt mereu mândru de colegii mei.
Toată lumea trebuie să știe că au dat totul, doar că în seara asta nu a fost de ajuns. Sunt întrebări care trebuie puse, desigur. Eram mai puternici decât Macedonia de Nord, trebuia să înscriem și să facem asta imediat. Nu am reușit, iar apoi golul final a fost un coșmar, ceva nebunesc", a mărturisit Verratti.
Citește și:

Recordurile negative înregistrate de Italia după eșecul de la baraj

Pentru prima dată în istorie, naționala Italiei a ratat două calificări consecutive la turneul final al Cupei Mondiale. Echipa lui Roberto Mancini este a patra campioană europeană en-titre care nu merge la Campionatul Mondial.
Celelalte trei reprezentative care au bifat această "performanță" sunt Grecia, care a câștigat Euro 2004, dar nu a participat la CM 2006, Danemarca, învingătoare la Euro 1992, care a ratat CM 1994, și Cehoslovacia, campioana europeană din 1976 care nu a mers la Mondialul din 1978.
În plus, eșecul în fața Macedoniei de Nord a fost prima înfrângere din istorie suferită de italieni pe teren propriu, în partidele de calificare la Campionatul Mondial. Singurele echipe care nu au pierdut acasă niciun meci de calificare sunt Spania (51 de victorii și 10 remize) și Brazilia (49 de victorii și 12 remize).
Ultima partidă disputată de italieni la turneul final al Cupei Mondiale a avut loc pe 24 iunie 2014, împotriva Uruguayului, meci încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea sud-americanilor.
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51
Premier League
Tottenham se pregătește de plecarea lui Conte la PSG! Care sunt cei 3 antrenori de pe lista lui Levy
29/04/2022 LA 15:45