Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ucraina a învins în Scoția și e la un meci de Mondial! Momente emoționante pe Hampden Park

Nicu Savin

Publicat 01/06/2022 la 23:40 GMT+3

Ucraina a câștigat cu 3-1 pe terenul Scoției și va juca în finala barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar contra Țării Galilor.

Roman Yaremchuk celebrates after scoring during the FIFA World Cup Qualifier match between Scotland and Ukraine at Hampden Park on June 01, 2022 in Glasgow

Credit imagine: Getty Images

Primul meci oficial al naționalei Ucrainei după ivazia rusă din februarie a fost unul special din toate punctele de vedere. Echipa lui Oleksandr Petrakov a jucat în deplasare cu Scoția, în semifinala barajului de calificare la Campionatul Mondial din Qatar.
Startul meciului a fost încărcat de emoții, jucătorii Ucrainei intrând pe Hampden Park înfășurați în steaguri naționale. În trinune, scoțienii și-au arătat și ei afecțiunea față de națiunea ucreaineană greu încercată, chiar dacă miza meciului era una uriașă.
Ucraina a început mult mai bine și Yalrmolenko a avut o ocazie uriașă în minutul 17, dar șutul său a fost respins de o paradă fantastică a lui Craig Gordon. Portarul scoțian nu a mai avut ce face însă în minutul 33, când același Yarmolenko l-a executat cu un lob de efect, după o pasă a lui Malinovsky.

Scoția - Ucraina 1-3 | Națiunea încercată de un război, la un meci de Mondiale

Repriza secundă a început ideal pentru oaspeți, care și-au dublat avantajul în minutul 49. Yaremchuk a fost autorul golului, atacantul Benficăi reluând cu capul în poartă o centrare perfectă a lui Karavaev, jucătorul lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev.
Scoțienii au acuzat primirea golului doi și Yarmolenko a avut o mare ocazie de 3-0 în minutul 52, dar Gordon și-a ținut echipa în joc printr-o nouă intervenție salvatoare.
Nemaiavând nimic de pierdut, scoțienii s-au aruncat în atac. În minutul 67, John McGinn a ratat o șansă uriașă de a reduce din diferență, dar a trimis alături cu o lovitură de cap din apropierea porții. S-a făcut totuși 1-2 în minutul 79, când Callum McGregor a profitat de o respingere slabă a lui Bushchan și a înscris, în ciuda eforturilor lui Stepanenko de a opri mingea.
Finalul a fost unul tensionat, dar Ucraina a absorbit cu bine atacurile gazdelor și a dat lovitura de grație pe contraatac prin Artem Dovbyk, care a stabilit scorul final la ultima fază a meciului.
Așadar, Ucraina este la un singur meci distanță de o calificare istorică la Mondiale. Pentru un loc în Qatar, Ucraina va juca duminică împotriva Țării Galilor, într-un meci care se va juca la Cardiff. Echipa învingătoare va juca la turneul final în Grupa B, alături de Sua, Anglia și Iran.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo