Primul meci oficial al naționalei Ucrainei după ivazia rusă din februarie a fost unul special din toate punctele de vedere. Echipa lui Oleksandr Petrakov a jucat în deplasare cu Scoția, în semifinala barajului de calificare la Campionatul Mondial din Qatar.
Startul meciului a fost încărcat de emoții, jucătorii Ucrainei intrând pe Hampden Park înfășurați în steaguri naționale. În trinune, scoțienii și-au arătat și ei afecțiunea față de națiunea ucreaineană greu încercată, chiar dacă miza meciului era una uriașă.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Shevchenko, mesaj emoționant pentru naționala Ucrainei după ratarea calificării la CM din Qatar
06/06/2022 LA 08:00
Ucraina a început mult mai bine și Yalrmolenko a avut o ocazie uriașă în minutul 17, dar șutul său a fost respins de o paradă fantastică a lui Craig Gordon. Portarul scoțian nu a mai avut ce face însă în minutul 33, când același Yarmolenko l-a executat cu un lob de efect, după o pasă a lui Malinovsky.

Scoția - Ucraina 1-3 | Națiunea încercată de un război, la un meci de Mondiale

Repriza secundă a început ideal pentru oaspeți, care și-au dublat avantajul în minutul 49. Yaremchuk a fost autorul golului, atacantul Benficăi reluând cu capul în poartă o centrare perfectă a lui Karavaev, jucătorul lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev.
Scoțienii au acuzat primirea golului doi și Yarmolenko a avut o mare ocazie de 3-0 în minutul 52, dar Gordon și-a ținut echipa în joc printr-o nouă intervenție salvatoare.
Nemaiavând nimic de pierdut, scoțienii s-au aruncat în atac. În minutul 67, John McGinn a ratat o șansă uriașă de a reduce din diferență, dar a trimis alături cu o lovitură de cap din apropierea porții. S-a făcut totuși 1-2 în minutul 79, când Callum McGregor a profitat de o respingere slabă a lui Bushchan și a înscris, în ciuda eforturilor lui Stepanenko de a opri mingea.
Finalul a fost unul tensionat, dar Ucraina a absorbit cu bine atacurile gazdelor și a dat lovitura de grație pe contraatac prin Artem Dovbyk, care a stabilit scorul final la ultima fază a meciului.
Așadar, Ucraina este la un singur meci distanță de o calificare istorică la Mondiale. Pentru un loc în Qatar, Ucraina va juca duminică împotriva Țării Galilor, într-un meci care se va juca la Cardiff. Echipa învingătoare va juca la turneul final în Grupa B, alături de Sua, Anglia și Iran.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Ucrainei, reacție dureroasă după ratarea calificării la Mondial! "E greu să spun ceva"
06/06/2022 LA 04:27
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Țara Galilor, pentru a doua oară în istorie la Campionatul Mondial
05/06/2022 LA 18:43