Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un star de la Real Madrid cere excluderea Ungariei din preliminariile CM: "Așa își va învăța lecția"

Nicu Savin

Actualizat 04/09/2021 la 19:58 GMT+3

Gareth Bale a vorbit în cadrul unei conferință de presă despre scandalul de rasism provocat de suporterii maghiari în timpul meciului cu Anglia din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Starul lui Real Madrid consideră că cea mai bună soluție pentru astfel de comportamente ale fanilor este suspendarea țării respective din competiții.

Gareth Bale of Real Madrid celebrates scoring his side's first goal with Karim Benzema and Eden Hazard of Real Madrid during the La Liga Santader match between Levante UD and Real Madrid CF at Ciutat de Valencia Stadium on August 22, 2021 in Valencia

Credit imagine: Getty Images

Scandările rasiste de pe stadioane sau insultele asupra jucătorilor de culoare din mediul on-line reprezintă o mare problemă cu care se confruntă fotbalul și sportul în general în ultima vreme.
Partida dintre Ungaria și Anglia din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar a oferit un nou episod nedorit. Frustrați de neputința echipei favorite, fanii maghiari le-au adresat insulte rasiste jucătorilor de culoare din naționala Albionului.
FIFA și UEFA au anunțta că au demarat deja o anchetă în acest caz, iar naționala Ungariei riscă să joace mai multe meciuri fără spectatori în următoarea perioadă, dar sancțiunile ar putea fi mult mai drastice dacă suporterii vor recidiva.

Gareth Bale cere măsuri drastice pentru actele de rasism

Lumea fotbalului este plină de astfel de episoade, iar vocile care cer pedepse mult mai dure în astfel de cazuri sunt din ce în ce mai multe.
Gareth Bale a luat și el atitudine cu privire la acest subiect, iar galezul consideră că aceste comportamente nu se vor putea opri decât dacă echipele ai căror fani recurg la asemenea scandări vor fi suspendate din competiții.
Rugat să comenteze evenimentele recente de la Budapesta, Bale a răspuns: "Cel mai ușor lucru care poate fi făcut]n astfel de cazuri este să elimini echipa respectivă din competiție. Dacă doar le interzici fanilor să mai intre pe stadioane, ei vor repeta să facă același lucru când vor reveni. Cred că această măsură ar elimina rasismul. Dacă acea țară continuă să facă aceste gesturi oribile, atunci poate cel mai bun lucru de făcut ar fi să o îndepărtăm, să o suspendăm și poate așa își va învăța lecția".
Galezul a continuat și a lăsat să se înțeleagă că este dispus să iasă de pe teren în momentul în care vreun coleg de-al său va fi insultat rasial în timpul unei partide.
"Sunt lcururi care se întâmplă și trebuiesc luate măsuri. M-am săturat să răspund mereu la aceleași întrebări. Nu înțeleg de ce durează atât de mult investigațiile. Imaginile vorbesc de la sine, camerele surprind totul, nu știu de ce se tergiversează. Dacă s-ar fi întâmplat cu vreunul dintre jucătorii noștri și el ar fi dorit să părăsească terenul, aș fi fost pe deplin de acord cu asta. Rezultatele sunt importante, dar aceste chestiuni depășesc cu mult fotbalul.", a spus Bale, citat de mirror.co.uk.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo