Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Unii se vor supăra!" Duckadam propune 3 nume pentru postul de selecționer, în locul lui Rădoi

Irina Aldea

Publicat 13/10/2021 la 21:25 GMT+3

Mirel Rădoi a anunțat după meciul cu Armenia că la finalul partidelor programate în noiembrie va părăsi naționala de fotbal a României. Helmut Duckadam propune 3 nume pentru postul de selecționer.

Helmuth Duckadam, fostul mare portar al Stelei

Credit imagine: Eurosport

România a învins Armenia, luni seara, cu 1-0 în Grupa J de calificare la Cupa Mondială din 2022, dar la scurt timp după acest joc, Mirel Rădoi a venit cu o declarație care a provocat uimire. Selecționerul a anunțat că după ultimele meciuri cu Islanda şi Liechtenstein contractul său cu Federaţia Română de Fotbal expiră şi că echipa naţională va avea nevoie de un alt antrenor.
După succesul de luni seara, coroborat cu victoria Germaniei cu 4-0 în Macedonia de Nord, România a urcat pe locul 2 în grupă și este favorită pentru calificarea în jocurile de baraj. Chiar și așa, Mirel Rădoi nu este dispus să continue la cârma naționalei de fotbal a României, anunțând luni seară că echipa va avea nevoie de un nou antrenor din luna noiembrie.

Ce spune Helmut Duckadam după anunțul lui Mirel Rădoi privind naționala României

Mai multe voci din cadrul FRF au precizat că decizia comunicată de Rădoi nu este definitivă. Helmut Duckadam spune că nu crede în această variantă: "La cum îl cunosc eu pe Mirel, nu cred că se mai întoarce. Rădoi le-a dat celor de la Federație răgaz să-și caute antrenor pentru baraj, pentru că eu sunt convins că ne vom califica. Și o lună contează.
Un antrenor, dacă vrei să-l angajezi, poate în această perioadă își găsește un contract și nu mai vine la națională. Cât privește decizia lui Mirel, eu cred că și-a calculat-o foarte bine. Se gândește la CV-ul lui, a ratat un baraj cu Islanda și cunoscând foarte lotul echipei naționale a realizat că avem șanse foarte mici ca să putem trece de ambele baraje care ne așteaptă.
Nu ar fi fost ok pentru CV-ul lui. Federația ar trebui să se gândească pentru lotul echipei mari la un antrenor cu experiență, un antrenor care să nu-și mai urmărească CV-ul, iar aici am trei exemple - Olăroiu, Hagi, Boloni. Am văzut că, în ultimii ani, chiar dacă unii se vor supăra pe mine, antrenorii tineri au plecat la prima ofertă. Au lăsat lotul la mijloc, la final și au plecat. Ar trebui să-și schimbe și Federația atitudinea, să ofere un contract mai lung și cu obiective clare ca să nu mai bulversăm loturile naționale", a spus Helmut Duckadam la Digi Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo