Atacantul Zlatan Ibrahimovic s-a declarat bucuros că a revenit, "în sfârşit", la reprezentativa Suediei, pentru meciurile programate săptămâna aceasta în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022, după ce a ratat participarea la EURO 2020 din cauza unei accidentări.
"Este bine că mă aflu aici, în sfârşit. Sunt fericit că pot ajuta şi juca", a declarat Ibrahimovic, în cadrul unei conferinţe de presă, înaintea meciurilor pe care Suedia le va juca împotriva Georgiei (joi) şi Spaniei, marea sa rivală din Grupa B (duminică).
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Shevchenko, mesaj emoționant pentru naționala Ucrainei după ratarea calificării la CM din Qatar
06/06/2022 LA 08:00
La 40 de ani şi cu o longevitate excepţională la nivel înalt, atacantul lui AC Milan s-a declarat disponibil să evolueze în ambele deplasări, dar cu un "echilibru" în timpul său de joc.

Zlatan Ibrahimovic a ratat Euro 2020 din cauza unei accidentări

"În fiecare zi, învăţ să-mi cunosc mai bine corpul. El îmbătrâneşte, însă mintea devine mai tânără, iar eu devin mai frumos. Sunt lucruri noi în fiecare zi", a glumit Zlatan, cu obişnuitul său simţ al ego-ului.
După aproape cinci ani în care a stat departe de echipa naţională, Ibrahimovic şi-a anunţat revenirea în luna martie, disputând două meciuri din preliminariile CM 2022 din Qatar.
Însă, din cauza unei accidentări la genunchi, golgheterul all-time al Suediei a trebuie să se uite la EURO 2020 din faţa televizorului.
"A fost greu. A fost unul dintre lucrurile pe care le aşteptam cu nerăbdare şi îmi era dor să joc. Dar trebuia să fiu sincer cu mine însumi. Nu am fost la 100%" din capacitate, a spus atacantul lui AC Milan.
Noi probleme fizice l-au ţinut departe de gazon până la jumătatea lunii octombrie, dar cel care s-a autointitulat "regele" Suediei poate juca acum din nou sub comanda selecţionerului Janne Andersson.

Zlatan spune că poate evolua în ambele partide din această săptămână

"Toată lumea vrea să joace, dar cred că trebuie să am un echilibru în timpul de joc, din cauza accidentărilor după care vin. Dacă găsesc echilibrul potrivit, ar trebui să pot juca cât mai mult", a adăugat jucătorul originar din Malmo, care nu ştie dacă va fi prezent pe teren la partida cu Spania.
"Sunt aici pentru că sunt un membru al echipei. Dacă Janne vrea să disput ambele partide, voi juca în amândouă. Dacă vrea să joc doar unul, voi juca unul. Totul depinde de ceea ce va dori Janne", a adăugat Ibrahimovic, autorul a 62 de goluri în 118 selecţii.
După şase meciuri, Suedia este liderul Grupei B, cu 15 puncte, urmată de Spania (13 puncte) şi Grecia (9 puncte).
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Ucrainei, reacție dureroasă după ratarea calificării la Mondial! "E greu să spun ceva"
06/06/2022 LA 04:27
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Țara Galilor, pentru a doua oară în istorie la Campionatul Mondial
05/06/2022 LA 18:43