Luis Suarez s-a întors în această vară la Nacional, club la care a debutat la seniori, semnând un contract valabil până la finalul acestui an, cu posibilitate de prelungire pentru încă un sezon.
Uruguayanul s-a impus rapid drept unul dintre oamenii de bază ai antrenorului Pablo Repetto, fiind titular în cele mai multe partide. Atacantul de 35 de ani a adunat deja 7 apariții în tricoul lui Nacional, reușind 3 goluri.
Cel mai frumos gol de la revenirea în Uruguay s-a produs în derby-ul cu Penarol. Luis Suarez a marcat pentru 2-0, în minutul 53, după un șut din afara careului, cu piciorul stâng. Reușita a aruncat tribunele în aer, iar comentatorii au descris-o drept un gol magnific.
Premier League
Luis Suarez, avertisment pentru Darwin Nunez: "Ți-o spune un nemernic care a greșit mult..."
19/08/2022 LA 10:18
Nacional a câștigat cu 3-1 derby-ul cu Penarol, primul gol al meciului fiind marcat de Laborda, iar ultimul de Candido, în timp ce pentru oaspeți a înscris Mendez.
Echipa lui Luis Suarez, care are 5 victorii consecutive, este, după 6 etape, lider în clasamentul din campionatul Uruguayului, cu 15 puncte, fiind la egalitate cu River Plate, care are un meci mai puțin disputat.
Citește și:

Luis Suarez, avertisment pentru Darwin Nunez

Deși a plecat din fotbalul european, Luis Suarez este atent la ceea ce se întâmplă la echipele de top de pe continent. Fostul jucător al celor de la Liverpool a comentat uația în care a ajuns compatriotul său, Darwin Nunez, suspendat după ce și-a pierdut cumpătul în meciul cu Crystal Palace, aplicându-i un cap în figură lui Joachim Andersen.
Suarez a dezvăluit în presa din America o conversație pe care a avut-o cu Nunez după meciul din a doua etapă a Premier League. Luis Suarez i-a transmis atacantului de 23 de ani să fie mai atent și să continue să se îmbunătățească, avertizându-l că va fi o țintă a adversarilor datorită calităților pe care le are.
"Am vorbit cu el despre ce ​​i s-a întâmplat. E tocmai la început de drum. Trebuie să fie conștient că îl vor căuta pe teren de două sau trei ori mai mult decât până acum, cu atât mai mult în Anglia. I-o spune un nemernic care a greșit și s-a distrat prea mult...
Nu a făcut nimic grav, toți am greșit și am fost eliminați. În Anglia orice lucru minor este transformat în ceva uriaș. Pentru Darwin este important să cadă și să se ridice pentru a deveni mai puternic. Este genul de om care ascultă mult, este foarte inteligent și va reveni după această situație.
Momentul pe care îl trăiește la nivel fotbalistic este spectaculos. Este admirabil că la vârsta lui a ajuns la Liverpool. Este demn de aplauze și trebuie să se bucure de această etapă, să continue să lucreze și să învețe", a declarat Luis Suarez, în august, pentru Telemundo.
Campeonato Uruguayo
Luis Suarez a revenit cu gol în campionatul din Uruguay! A înscris în mai puțin de 15 minute
06/08/2022 LA 14:55
Premier League
#Voce Premier League, văzut de sus
05/08/2022 LA 10:46