Campionatul de fotbal din Belarus este singurul din Europa care se dispută în timpul pandemiei de coronavirus, iar acest lucru aduce venituri importante Federaţiei de la Minsk.
În Belarus, restaurentele continuă să funcţioneze normal, la fel ca activităţile sportive. Campionatul de fotbal din Belarus este singurul din Europa care continuă să se dispute, chiar şi cu suporteri în tribune.
Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a afirmat recent că pandemia de coronavirus este "o psihoză" şi nu ar trebui să existe panică, iar închiderea graniţelor este un "lucru stupid", deoarece "panica ne poate afecta mai mult decât virusul în sine". El i-a încurajat pe cetăţeni să îşi desfăşoare la fel ca până acum activităţile obişnuite.
Premier League
Suma uriașă pe care Newcastle o plătește săptămânal pentru jucătorii care nu mai fac parte din lot
ACUM 15 MINUTE
Atitduinea lui Lakașenko, văzută în Vest de mulți drept un act iresponsabil, aduce bani importanți pentur Federația de Fotbal din Belarus. Englezii au aflat că 10 țări au achiziționat deja drepturile TV pentru campionat, deși nivelul este unul modest. Televiziunile consideră că ratingurile vor fi bune, în condițiile în care microbiștii nu au altă alternativă, astfel că partidele vor putea fi urmărite în țări mari, precum Rusia sau India. Deocamdată, nicio televiziune din Vest nu s-a interesat de achiziționarea drepturilor, dar nu e exclus ca acest lucru să se producă, mai ales dacă criza generată de coronavirus se va prelungi.

Fotbaliștilor le convine situația, deși înțeleg pericolul

Sâmbătă a avut loc chiar derby-ului Capitalei, dintre FC Minsk și Dinamo Minsk, câștigat de gazde, scor 3-2. În ciuda problemelor resimțite de celelalte țări europene, suporterii din Belarus n-au avut nicio problemă și au umplut stadionul, ca într-o zi de derby obișnuită. Aproximativ 3.000 de spectatori au fost prezenți în tribune, umplând la arena la capacitate maximă.
L'Equipe a vrut să afle de ce jucătorii nu fac front comun împotriva disputării partidelor, în condițiile în care ei sunt printre cei mai expuși, lucru demonstrat de situația existentă în Italia, după Atalanta - Valencia. Sub protecția anonimatului, un fotbalist care joacă în Belarus a explicat că banii sunt mult mai importanți, în contextul în care primele de meci sunt de cele mai multe ori mai mari decât salariile anuale. Evident, e vorba de o atitudine pe care mulți o consideră iresponsabilă, dar e greu să judecăm din exterior.
"De multe ori, primele de meci sunt mai mari decât salariile lunare fixe, în medie de o mie de dolari. Iar jucătorii contează pe aceste sume. Unii nu-și pot gestiona banii și rămân fără ei la o săptămână de la plată. Când ai o asemenea mentalitate, chiar dacă ți se spune că te așteaptă moartea afară, joci", a spus fotbalistul, potrivit L'Equipe.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Lionel Messi revine la Barcelona doar dacă un fotbalist legendar al clubului e dat afară
ACUM 30 MINUTE
Fotbal
Acuze incredibile: Neymar, "vânat" pentru a rata Campionatul Mondial
ACUM O ORĂ