Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alibec a anunțat că revine în Superligă pentru a fi la 100% la Euro! Gest uriaș al atacantului român

Cristian Mihală

Actualizat 03/12/2023 la 10:51 GMT+2

Denis Alibec e gata să renunțe la o sumă importantă de bani, pe care o primește de la arabi, pentru a fi în formă maximă înainte de Euro. Atacantul a anunțat că se va întoarce cel mai probabil la Farul, astfel încât să fie la cel mai bun nivel înainte de turneul final.

Denis Alibec, în România - Israel. Sursa: GSP.

Credit imagine: Eurosport

Transferat în acest sezon la Muaither, în Qatar, Denis Alibec e pregătit să facă un gest total neașteptat. Deși e plătit cu 800.000 de euro/an, vârful plănuiește să se întoarcă în Superligă, conștient că nivelul din zona Golfului nu îi va permite să fie în cea mai bună formă pentru Euro 2024.
Ajuns la 32 de ani, atacantul știe că Europeanul va fi probabil ultima sa competiție majoră din carieră și nu vrea să o rateze. Cum a jucat deja la echipa lui Gheorghe Hagi, Denis nu se poate transfera în altă parte până la finalul stagiunii, dar speră să poată fi împrumutat la Farul, unde ar avea parte de o pregătire fizică superioară în vederea competiției din Germania.
"Am vorbit și cu Mister (n.r. Hagi), poate mă transfer acum, în iarnă. Ritmul meciurilor e bun, dar antrenamentele de aici nu sunt la fel de intense. Dacă nu am voie să joc la o a treia echipă, pot să mă întorc la Farul.
Problema aici e că joc în banda dreaptă, iar antrenorul mă pune să cobor la nivelul fundașilor centrali", a spus Alibec la Digi Sport.
Alibec a fost esențial pentru calificarea României la Euro, marcând 3 goluri în preliminarii. El a înscris împotriva Andorrei, în martie, apoi a punctat în remiza cu Israel, de pe teren propriu (1-1), și a semnat golul victoriei în confruntarea cu Elveția (1-0).

Programul României la Euro 2024

Tricolorii vor debuta în Germania pe 17 iunie, la Munchen, împotriva câștigătoarei play-off-ului B din Liga Națiunilor (Israel, Islanda, Bosnia-Herțegovina sau Ucraina).
În teorie, acesta ar trebui să fie cel mai ușor meci pentru prima reprezentativă, care apoi va avea în față cel mai dificil test, cu Belgia, pentru ca apoi să termine grupa odată cu disputa contra Slovaciei.
PROGRAMUL COMPLET AL ROMÂNIEI ÎN GRUPELE EURO 2024
  • România - Câștigătoare play-off B, 17 iunie, ora 16.00, Munchen
  • Belgia - România, 22 iunie, ora 22.00, Koln
  • Slovacia - România, 26 iunie, ora 19.00, Frankfurt
Cred că suntem o familie, mergem acolo ca un grup unit şi asta cu siguranţă se va vedea pe teren. Să sperăm că ne vom califica (în optimi, n. red). Eu cred că ne vom bate de la egal la egal cu orice echipă din grupă. Şi cu Belgia, de ce nu? Dacă am bătut Elveţia, de ce să nu batem şi Belgia? Belgia este un pic mai sus, dar şi Elveţia are jucători din primele cinci campionate | Denis Alibec
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo