Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce rezultat ar fi pentru România! "Nebunia" la care se gândește Darius Olaru înainte de EURO 2024

Maria Olteanu

Publicat 28/02/2024 la 20:35 GMT+2

Fotbalistul Darius Olaru se gândeşte că echipa naţională a României ar putea ajunge să joace semifinala EURO 2024, afirmând totodată că nu s-a gândit că ar putea ridica trofeul de campion.

Darius Olaru, foto: sport.ro

Credit imagine: Eurosport

"Acum că sunt alături de acest trofeu mă gândesc să-mi fac treaba cât mai bine la club şi să fiu la Campionatul European. În primul rând m-aş gândi să ieşim din grupă la EURO şi aş vrea să ajungem într-o semifinală. Nu m-am gândit că am putea câştiga Campionatul European, trebuie să o luăm pas cu pas. E drum lung până acolo. A fost un an bun pentru mine până acum şi vreau să îl menţin, pentru că vreau să fiu la EURO şi să fiu campion cu echipa. Să marchez la EURO ar fi un vis devenit realitate. Normal că dacă aş avea rezultate cu echipa aş avea o şansă mai mare să fiu convocat la Campionatul European. Prioritar acum este ceea ce fac cu echipa şi apoi mă gândesc şi la echipa naţională", a spus Olaru la prezentarea trofeului Campionatului European la Bucureşti.
Atacantul Florinel Coman, colegul său la FCSB, s-a arătat încrezător că România ar putea depăşi faza grupelor la EURO.
"Ca prim pas trebuie să câştigăm primul meci şi apoi vom vedea. Important este debutul. Ne gândim foarte departe când vorbim de câştigarea Campionatului, dar poate pe viitor, cu un proiect bine pus la punct şi cu copiii talentaţi care vin din spate şi dornici de a realiza ceva frumos, eu cred că este posibil. Avem o grupă grea la EURO, dar totodată accesibilă. Eu îmi doresc să câştige echipa cu mine pe teren.
Dacă voi marca eu, va fi un plus. Toţi vom lupta să aducem un rezultat foarte bun, nu contează cine marchează. Cel mai mare vis este să câştigăm acest campionat (Superliga) şi să merg cu medalia de campion la EURO. E clar că îţi dă şi alt moral şi îţi fixezi alte obiective după o astfel de realizare. Eu le promit fanilor că vom da totul pe teren pentru a-i face fericiţi şi de ce nu să îi scoatem în stradă", a afirmat Coman.

Trofeul EURO 2024, prezentat la București

Trofeul Campionatului UEFA EURO 2024 a fost prezentat miercuri suporterilor români la Bucureşti în cadrul unui eveniment organizat de Betano, în calitate de sponsor oficial global al turneului. La evenimentul care a avut loc la parterul Unirea Shopping Center au participat jucătorii Florinel Coman şi Darius Olaru (ambii de la FCSB), Nicuşor Bancu şi David Lazar (ambii de la Universitatea Craiova).
România a fost repartizată în Grupa E la turneul final al Campionatului European de fotbal - EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B.
Ultima componentă a grupei României la EURO 2024, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie, va fi decisă dintre câştigătoarele semifinalelor Bosnia-Herţegovina - Ucraina şi Israel - Islanda.
România va debuta pe 17 iunie, contra câştigătoarei play-off-ului B, la Munchen. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Koln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt.
România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 (sferturi de finală).
Tricolorii au câştigat fără înfrângere Grupa I a preliminariilor, din care au mai făcut parte Elveţia, Israelul, Belarus, Kosovo şi Andorra.
Sursă: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo