Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum ar putea arăta "careul de ași" de la EURO 2024? Posibilă finală între Ronaldo și Mbappe

Eurosport
DeEurosport

Publicat 02/12/2023 la 22:11 GMT+2

Tragerea la sorți a grupelor EURO 2024 a avut loc în această seară la Hamburg. Foști mari fotbaliști au decis cine pe cine va înfrunta la turneul final din Germania. Având în vedere componența grupelor, se poate contura deja o rută a marilor favorite.

Cristiano Ronaldo and Kylian Mbappe

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Cele mai bine cotate echipe pentru câștigarea Campionatului European sunt Franța, Portugalia și Anglia. Fiecare dintre aceste echipe ar trebui să-și câștige fără probleme grupele. Franța va avea un adversar mai dificil, Olanda, pe care a învins-o însă de două ori în preliminarii. Anglia va reedita semifinala din 2021, contra Danemarcei, iar Portugalia va avea o misiune complicată împotriva Turciei.
"Grupa morții" la acest turneu este formată din Spania, Croația, Italia și Albania. Cele trei mari favorite ar trebui să se califice, având în vedere că cele mai bune 4 locuri 3 merg în optimi. Acesta a fost cazul și în urmă cu 3 ani, când Franța, Portugalia și Germania au ieșit din aceeași grupă.
România are o șansă foarte mare chiar și la locul 2, asta în funcție de echipa care va veni din play-off. Ucraina pare să fie favorită, iar "tricolorii" vor avea un meci extrem de dificil în fața echipei care a ajuns până în sferturi la ultimul EURO.

Cum ar arăta fazele finale ale EURO 2024

Dacă favoritele își vor respecta statutul, am putea să asistăm la o fază a sferturilor plină de suspans, cu meciuri între cele mai mari selecționate europene. Germania - Spania ar fi primul sfert de finală. Aici gazdele ar putea să acuze forma slabă din ultimul an și să-și dezamăgească fanii în fața unei selecționate a Spaniei tânără și entuziastă.
Finala din 2021 s-ar putea reedita în această fază, Anglia va avea șansa de a-și lua revanșa în fața Italiei, fiind echipa mai bună, având în vedere cele două victorii din preliminarii. Portugalia - Olanda ar putea deveni unul dintre cele mai spectaculoase meciuri, cu două echipe ultra ofensive, dar lusitanii vor fi favoriți în acest duel. Ultimul sfert ar putea să readucă față în față finalistele campionatului mondial din 2018, Franța și Croația. Probabil visul lui Modric de a-și duce națiunea spre un trofeu major se va opri aici.
Astfel, semifinalele ar putea arăta în acest fel: Spania - Portugalia și Anglia - Franța. Duelul iberic promite spectacol și dramatism de fiecare dată, iar portughezii pot să-și ia revanșa, după ce aceștia au fost eliminați de Spania atât la Cupa Mondială din 2010, cât și în semifinalele EURO 2012.
Citește și:
Cealaltă semifinală ar aduce față în față probabil cei mai buni jucători ai momentului, Jude Bellingham și Kilyan Mbappe. Franța s-a impus în ultimul meci, de la mondialul din Qatar, și ar putea să repete performanța, ajungând în a patra finală din ultimii 8 ani.
Astfel, finala EURO 2024 s-ar putea disputa între cele două favorite ale caselor de pariuri, dar și ale specialiștilor, Portugalia și Franța: două echipe cu o forță ofensivă de invidiat, doi tehnicieni care pot să își conducă echipele spre gloria continentală și nu în ultimul rând, doi jucători emblematici: Kylian Mbappe și Cristiano Ronaldo.

Cum ar putea arăta fazele eliminatorii la EURO 2024

Optimi:
  • Germania - Danemarca
  • Ungaria - Italia
  • Spania - România
  • Anglia - Serbia
  • Portugalia - Elveția
  • Olanda - Ucraina
  • Belgia - Croația
  • Franța - Turcia
Sferturi:
  • Germania - Spania
  • Italia - Anglia
  • Portualia - Olanda
  • Croația - Franța
Semifinale:
  • Spania - Portugalia
  • Anglia - Franța
Finala:
Portugalia - Franța
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo