Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu i-a dat ultimele lecții lui Ianis Hagi, pentru a-l putea chema la EURO 2024

Maria Olteanu

Publicat 22/01/2024 la 09:30 GMT+2

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a fost plecat în ultima perioadă în Spania, pentru a-i vedea la lucru pe fotbaliștii români care evoluează acolo și pe internaționalii care s-au pregătit alături de echipele de club în cantonamentul de iarnă. Acesta a avut deja o discuție cu Hagi și Rațiu, în vederea convocării la lotul național.

Edi Iordănescu, Ianis Hagi (România)

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat, după o pauză de 8 ani, la turneul final al Campionatului European 2024. În Germania, "tricolorii" vor face parte din grupa E, alături de Belgia, Slovacia și de învingătoarea din play-off-ul B, respectiv Israel, Bosnia, Ucraina sau Islanda.
Până la meciurile de la EURO 2024, naționala noastră va disputa 4 partide de pregătire, două în luna martie și încă două cu doar câteva zile înainte de EURO, în iunie.
Până atunci, staff-ul tehnic și-a făcut un plan foarte clar prin care selecționerul Edi Iordănescu vrea să fie extrem de atent la jucătorii români, astfel încât să se asigure că va lua cele mai bune decizii în alcătuirea lotului pentru turneul final.
În acest sens, selecționerul a fost plecat în ultima perioadă în Spania, pentru a-i vedea la lucru pe internaționalii români din La Liga. Iordănescu a discutat cu Ianis Hagi și Andrei Rațiu, explicându-le acestora ce și-ar dori să vadă de la ei în lunile următoare, pentru a-i putea chema la lot în vară.
Pe ce loc se va clasa România în grupa E de la EURO 2024?
Discuția a fost cu atât mai benefică pentru cei doi internaționali români, care nu traversează o perioadă deloc bună la echipele lor de club, având apariții sporadice.

Ce vrea Iordănescu de la jucătorii săi înainte de EURO

Iordănescu a asistat în ultimele zile la antrenamentele și meciurile românilor, precum și la cantonamentul de iarnă al CFR-ului, care s-a deplasat în Spaniia.
Românilor care nu au meciuri în picioare, dar de care are nevoie la turneul final, le-a dat mai multă încredere, spunându-le să lupte și mai mult pentru a-și câștiga locul de titulari.
"Am fost după băieţii noştri. Am prioritizat să merg acolo unde sunt probleme. Jucători importanţi, jucători care au dus greul acestei campanii, care au contribuit decisiv la calificarea României şi care sunt la un nivel bun.
Din păcate, avem din ce în ce mai puţini jucători la un nivel bun. Cu calificarea asta am sperat şi sper în continuare că se vor mişca lucrurile.
Sunt şi semne pozitive, dar sunt şi câteva semne negative. Ce am făcut acum, am făcut de când am preluat echipa naţională. Nu e prima oară şi cu siguranţă nici ultima când mă deplasez şi încerc să reacţionez atunci când sunt probleme. Încercăm să gestionăm cum se poate.
Pentru băieţii noştri orice efort contează. Orice pentru ei, sunt alături de ei. Sunt dezamăgit şi vin dezamăgit pentru că cei doi nu au jucat însă vin încrezător", a spus selecționerul României, potrivit as.ro.
"Eu am încredere în ei, i-am asigurat de asta. Am fost acolo să le dau un mesaj de încredere, aşa cum le-am dat şi în trecut altor colegi ai lor. Am fost acolo pentru că mi-am dorit să vorbesc cu conducătorii cluburilor lor, ceea ce am făcut şi în trecut.
Şi nu în ultimul rând, sau în mod special pentru mine, cu antrenorii lor. Sunt optimist pentru ei, mă gândesc şi la alţi jucători care mai traversează perioade mai puţin faste. O să vedem dacă mai plec pentru că a început şi competiţia noastră.", a mai spus selecționerul primei reprezentative.
Dacă vrem să facem o figură frumoasă la EURO, și cred că toată România vrea, trebuie să dăm cu putere înainte și ei trebuie să lupte mai mult și să se impună la club
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo