Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, sfătuit să-l convoace pe "jucătorul-locomotivă" din SuperLigă! "N-ar avea nicio scuză să nu-l ia"

Bianca Dumitru

Publicat 17/05/2024 la 10:26 GMT+3

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European din acest an, după o absență de 8 ani. Staff-ul tehnic pregătește acum lotul pentru EURO 2024, iar Florin Prunea a vorbit despre jucătorul care nu ar trebui să lipsească din echipă.

Edi Iordănescu (România). Sursa: Agerpres

Credit imagine: facebook

România va lua parte la vară la turneul final al Campionatului European 2024, unde "tricolorii" vor face parte din grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina, care a obținut calificarea din postura de învingătoare a play-off-ului B.
Cu mai puțin de o lună înainte de startul competiției, staff-ul tehnic se pregătește pentru anunțarea lotului final. Până la stabilirea celor 26 de jucători care vor merge în Germania, Edi Iordănescu continuă să primească sfaturi cu privire la fotbaliștii pe care ar trebui să îi convoace.
Florin Prunea a vorbit despre acest subiect, punctând faptul că Alex Mitriță nu ar trebui să lipsească din lotul României. Fostul fotbalist a spus că selecționerul nu ar avea nicio scuză dacă nu l-ar chema în echipă pe atacantul Universității Craiova, mai ales după ce UEFA a decis mărirea loturilor de la 23 la 26 de jucători.
Prunea a evidențiat prestațiile bune pe care Mitriță le-a avut mai ales în ultima parte a acestui sezon și a precizat că el și Florinel Coman au fost cei mai buni fotbaliști din SuperLigă, motiv pentru care România trebuie să îi aibă la EURO.
"Din punctul meu de vedere, nu că l-aș lua, dar nu am nicio scuză să nu-l iau! Normal că l-aș lua! Discuția pe care a avut-o Edi cu el la un moment dat, în care au clarificat niște lucruri, ce rost a mai avut?
Cred că în primul rând a vrut să-i spună: 'Băi băiatule, uite unde ai greșit. Haide să încercăm să remediem'. Acum ce să mai facă săracul? Nu are ce să mai facă! Cred că i-a zis: 'Tu vezi-ți de treaba ta și cu siguranță că ai șansa ta!'.
De la discuția aia, chiar că joacă, nu ai ce să zici. Este locomotiva acestei echipe, iar el și Florinel Coman sunt jucătorii numărul 1 ai competiției interne. Nu au cum să lipsească! S-a mai mărit și lista", a declarat Florin Prunea, potrivit Digi Sport.
Citește și:

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA EURO 2024

România - Ucraina va fi primul meci al jucătorilor lui Edi Iordănescu la competiția din Germania. Această partidă va avea loc pe 17 iunie, în a patra zi a turneului, pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen.
În al doilea meci de la EURO 2024, România se va duela cu Belgia, pe 22 iunie. Meciul cu principala favorită a grupei va avea loc la Koln, pe arena Rhein Energie, de la ora 22:00.
În ultimul meci din grupe, România va da piept cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt, pe stadionul Waldstadion.
Cât de departe va ajunge România la EURO 2024?
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo