Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Horațiu Moldovan, încrezător în șansele României la Euro 2024: "Ne putem bate de la egal la egal cu oricine"

Andrei Nicolae

Publicat 11/12/2023 la 18:48 GMT+2

Horațiu Moldovan, unul dintre cei mai importanți oameni din lotul României la calificarea pentru Euro 2024, a vorbit pentru prima dată despre turneul final din Germania. Portarul Rapidului a oferit câteva declarații privind competiția din vara viitoare și a discutat și despre grupa cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B.

Horațiu Moldovan

Credit imagine: Eurosport

România se pregătește pentru Euro 2024, primul turneu final al tricolorilor după o pauză de opt ani. Mai mulți jucători din lotul lui Edi Iordănescu au început deja să vorbească despre șansele lor la competiția din Germania, iar recent, acest subiect a fost abordat și de Horațiu Moldovan.
Portarul care a fost pe teren la opt meciuri din calificări a fost desemnat "Tricolorul Lunii" pentru prestațiile din partidele cu Israel și Elveția, iar cu ocazia acestei realizări a acordat un interviu pentru FRF TV. Goalkeeper-ul Rapidului a vorbit despre calificare, cum a simțit cele două partide decisive, dar și despre grupa de la Euro 2024, fiind extrem de încrezător în el și în colegii săi.
Citește și:

Horațiu Moldovan crede că România se poate bate de la egal la egal cu oricine la Euro

"Sunt mândru și onorat pentru acest trofeu, dar cred că nu sunt doar eu tricolorul lunii. Suntem cu toții, împreună cu staff-ul, cu voi toți, suntem tricolorii lunii noi toți. Până la acea bucurie (n.r. a calificării), simțeam o presiune foarte mare, ne gândeam cu toții, eram concentrați la ce avem de făcut la meciul cu Israel.
Cred că de dinainte cu o lună mă gândeam deja la acest meci și mă bucur că a ieșit foarte bine, ne-am bucurat împreună alături de fani și în ultimul meci am demonstrat că suntem un grup unit și o echipă.
Cred că cu oricine cădeam la Euro erau adversari buni, sunt adversari de calitate cu care vom avea meciuri foarte grele. Noi în continuare avem încredere foarte mare în grup, în noi și sper să facem o figură frumoasă. Am demonstrat și în această campanie, și în ultimul meci cu Elveția, ne putem bate de la egal la egal cu oricine și sunt sigur că vom face o figură frumoasă la Euro.
Eu vreau în primul rând să fiu sănătos și să am rezultate și performanțe cât mai bune la echipa de club și mai ales la echipa națională în iulie. Le urez (n.r. suporterilor) sărbători fericite, le mulțumesc că au fost alături de noi, necondiționat, am arătat că împreună suntem mai puternici. Îi așteptăm la Euro să ne bucurăm din nou. Hai România", a spus goalkeeper-ul de 25 de ani, potrivit FRF TV.
PROGRAMUL ROMÂNIEI LA EURO 2024
  • România - Câștigătoare play-off B, 17 iunie, Munchen
  • Belgia - România, 22 iunie, Koln
  • Slovacia - România, 26 iunie, Frankfurt
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo