Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Locul lui Ianis Hagi la Campionatul European din 2024, în pericol? Verdictul unui fost internațional al României

Andrei Nicolae

Publicat 10/01/2024 la 09:53 GMT+2

România s-a calificat după o pauză de opt ani la un turneu final și va participa în vară la Campionatul European din Germania. La performanța tricolorilor a contribuit din plin și Ianis Hagi, însă Răzvan Raț nu este atât de sigur că fiul "Regelui" are locul asigurat la Euro, ținând cont că nu este atât de folosit la Alaves.

Edi Iordănescu, Ianis Hagi (România)

Credit imagine: Getty Images

România a obținut în noiembrie 2023 o calificare impresionantă la Euro 2024, după ce a încheiat pe primul loc o grupă din care au mai făcut parte Elveția, Israel sau Kosovo. În drumul spre turneul final s-au făcut remarcați mai mulți jucători, iar unul dintre ei a fost Ianis Hagi, care a marcat două goluri și a oferit două pase decisive în aceste preliminarii.
Fotbalistul de 25 de ani chiar a înscris reușita ce a fost echivalentă cu accederea la turneul final, în partida contra Israelului. Deși a avut prestații bune sub tricolor, locul lui Hagi în lotul final pentru Euro nu e neapărat asigurat, crede Răzvan Raț.
Fostul internațional român e de părere că lipsa de joc de care suferă Ianis în acest moment la Deportivo Alaves îl poate afecta în vederea convocărilor pentru Campionatul European. De aceea, Raț îi recomandă lui Hagi chiar să se întoarcă la Rangers, pentru a fi sigur că este în formă înainte de turneul final.
Citește și:

Răzvan Raț nu e 100% sigur că Hagi va prinde lotul pentru Euro 2024

"Decât rezervă la Alaves, mai bine se întoarce la Rangers şi joacă. Altfel, poate pierde EURO. Cu tot respectul, Ianis Hagi nu e Gheorghe Hagi! Din punctul meu de vedere. Pentru mine e evident. Foarte multă presiune a fost pusă pe Ianis Hagi artificial şi nedrept", a spus jucătorul trecut pe la Rapid, Șahtior Donețk sau PAOK, potrivit Sport.ro.
Ianis Hagi a fost împrumutat vara trecută de la Rangers, echipă unde nu mai prindea primul 11, la Deportivo Alaves, în speranța de a se reinventa. Jucătorul român nu a dat randament nici în La Liga din păcate, iar la momentul actual nu este un om constant în echipa bascilor.
Din 14 partide în care a fost folosit în campionat, jucătorul român a fost titluar în doar șase dueluri, iar în restul a venit de pe bancă. Chiar și presa din Spania a sesizat faptul că Hagi nu s-a adaptat ritmului pe care îl au restul coechipierilor săi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo